Litvanya ile anlaşma imzalandı: Ukrayna’ya Bayraktar SİHA’lar gönderilecek

Litvanya, Ukrayna'ya gönderilmek üzere satın alınacak Bayraktar TB-2 SİHA'lar için Türkiye ile anlaşma imzalandığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Litvanya Savunma Bakanlığı, dün açıklama yaparak Bayraktar TB-2 SİHA alımı için Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ile anlaşma imzalandığını duyurdu. Litvanya, halkın bağışlarıyla satın alınacak Bayraktar’ları, Ukrayna’ya vereceğini belirtti.

Açıklamada, “Bugün Litvanya ve Türkiye, savunma sanayii alanında işbirliği anlaşması imzalayarak Ukrayna için Bayraktar satın almamızı sağladı. Bayraktar için para Litvanya vatandaşları tarafından toplandı. Satın almanın mümkün olduğunca hızlı olmasını sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” denildi.

ÜÇ GÜNDE 5 MİLYON EURO TOPLANMIŞTI 

Ukrayna Parlamentosu Rada, 29 Mayıs’ta açıklama yaparak Litvanya’nın, Bayraktar TB-2 SİHA alımı için sadece üç gün içinde 5 milyon Euro toplandığını açıklamıştı. Parlamento Başkan Yardımcısı Oleksandr Korniyenko açıklamada güçlü bir drone ürettikleri için Türkiye heyetine de teşekkür etmişti. (DHA)