Litera Edebiyat, 'Umut'la merhaba diyor

Litera Edebiyat, "Umut" dosyasıyla yayın hayatına başladı. Dosya, Hikmet Hükümenoğlu'nun Litera için kaleme aldığı umut üzerine yazılmış bir öykü ile açılıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bağımsız kitap/edebiyat sitesi Litera Edebiyat, "Umut" dosyasıyla yayın hayatına başladı. Dosyanın editörlüğünü Oylum Yılmaz yapıyor. 

"Umut" dosyası, Hikmet Hükümenoğlu'nun Litera için kaleme aldığı “Toz” adlı öyküsü ile açılıyor. Hükümenoğlu, öyküsüyle dünyanın insana verdiği cevabı fısıldıyor okurun kulağına: “Umut istiyorsan tehlikeyi göze alacaksın!” ​Dosyada ayrıca, Aysu Önen ve Doğuş Sarpkaya umut kavramı çerçevesinde son on yılın Türkiye ve dünya edebiyatına baktı. Önen ve Sarpkaya, pek çok yazarı ve eseri neredeyse tek tek ele alan oldukça hacimli iki incelemeye imza attı.

Okan Okumuş, okurlara umudu hayal kırıklıklarının yıkıp yeniden yaptığı gerçek insan hikayeleri aracılığıyla gösterirken, Ferit Güleç ise hikayelerin ve süper kahramanların peşinde, insanı hayata bağlayan bir gelecek umudunun kişisel hikayesini anlattı.

Haziran Düzkan da gelecek ve umut arayışını  hem siyasette hem edebiyatta bir punk alttürü olarak giderek gelişen Hopepunk üzerinden değerlendirdi.

​Dosyada yer alan yazılar şöyle:

Aysu Önen - Dünya Edebiyatında Umudu Ararken: İkinci On Yıl

Doğuş Sarpkaya - Umudu Edebiyatla Büyütmek Mümkün Mü?

Oylum Yılmaz - Yazmasam ölecektim ya da bir teselli ver!

Haziran Düzkan - Bir hopepunk değerlendirmesi: İki 20 Çarpışınca

Hikmen Hükümenoğlu: Toz

Okan Okumuş - Altı kıtadan insan manzaraları

Ferit Güleç - Ben BATMAN'im!

Mahir Ünsal Eriş - Umut bahsi