Liselilerden Boğaziçi öğrencilerine destek açıklaması

İzmir Atatürk Lisesi ve Bornova Anadolu Lisesi öğrencileri birer yazılı açıklama ile Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin yanında olduklarını belirtti. Liseliler Melih Bulu ve atanmış tüm rektörlerin istifasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Boğaziçi Üniversitesi'na Melih Bulu'nun rektör atanmasına yönelik protesto açıklamalarına İzmir'in iki lisesi de katıldı.

İzmir Atatürk Lisesi öğrencilerinin açıklamasında, "Atatürk'ün bize bıraktığı cumhuriyeti korumakla mükellef gençler olarak üniversitelerimizdeki demokrasiden uzak uzak bu atamalara karşı çıkıyor ve Melih Bulu ve diğer tüm atanmış rektörlerin istifasını istiyoruz" denildi ve Anayasa'nın 34'üncü maddesinde belirtilen protesto haklarını kullanırken insanlık onuruna yakışmayan muamelelerle gözaltına alınan herkesin serbest bırakılmasını talep edildi.

'İNSANLIK SUÇUDUR'

Boğaziçi Üniversitesi'nin polis tarafından abluka altına alınması üniversitelerin barışçıl ve özgürlükçü yapısına zarar verdiği ve öğrencilerin güven ortamını yok ettiği vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bu haksız ablukanın derhal kaldırılmasını talep ediyoruz. Bu ülkenin aydınlık geleceği olan öğrencilerin cinsel yönelimleri ve dini görüşleri üzerinden devlet görevlilerince nefret söylemlerine maruz bırakılması ayrıştırılması ve şeytanlaştırılması kabul edilemez bir insanlık suçudur. LGBTİQ+ arkadaşlarımızı yönelimleri doğrultusunda toplumdan dışlama çabası içinde olunmasını 'sapkın' hatta 'terörist' ilan edilmesini asla kabul etmiyoruz."

'MÜCADELELERİNİN YANINDAYIZ'

Bornova Anadolu Lisesi öğrencileri de yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada, "Boğaziçi Üniversitesi'ne yapılan rektör ataması ve devamında sergilenen hoyratça tutumu büyük bir üzüntüyle takip ediyoruz. Boğaziçi Üniversitesi on yıllardır ülkemizdeki çeşitliliği temsil eden fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştiren, demokratik, köklü ve saygıdeğer bir eğitim kurumudur. Geleneklerini herhangi bir değere mal etmeyen Boğaziçi Üniversitesi'ndeki özgün dokuya yapılan saldırının öğrencilerin dini değerleri, cinsel yönelimleri ve kimlikleri üzerinden yapılmasını, öğrencilerin şeytanlaştırılmasını ve tutuklanmasını kabul etmiyoruz. Öğrencilerin sapkın ve terörist ilan edilmesini reddediyoruz" denildi.

Lise öğrencileri Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin verdiği mücadelenin yanında olduklarını da belirterek, Melih Bulu'nun istifasını talep etti. (DUVAR)