Lise karnelerini ev ev AK Parti il başkanı dağıttı

Tekirdağ Süleyman Paşa İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin karnelerini, evlere giden AK Parti İl Başkanı dağıttı. Tekirdağ Eğitim Sen olayı doğrulayarak suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Görüntüleri paylaşan eski milletvekili Barış Yarkadaş "Okul müdürü, öğrencilerinin bilgilerini AKP'ye hangi hakla veriyor?" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol

Deniz Çil
TEKİRDAĞ - Gazeteci ve CHP 26.Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, Twitter hesabından, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan’ın evlere giderek karne dağıttığını yazdı. Tekirdağ Eğitim Sen, Özcan’ın imam hatip lisesi öğrencilerinin karnelerini evlere kendi eliyle dağıttığını doğruladı. Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamil Sarı, karnelerin bir siyasi partinin il başkanı tarafından dağıtılmasına ilişkin velilerden çok sayıda şikayet geldiğini söyledi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Sarı, Süleymanpaşa İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin karnelerinin evlere gidilerek dağıtılmasının skandal olduğunu belirterek, “Karnelerin muhtemelen cuma günü dağıtıldığını düşünüyoruz” dedi.

'KABUL EDİLEMEZ'

Sarı açıklamasında şunlara yer verdi: “Tekirdağ ilinde skandal diyeceğim bir olayla karşı karşıya kaldık. Bize iletilen şikayetlerde bu yöndedir. İlimizde mevcut olan bir siyasi parti il başkanının, ilçemizde bulunan bir lise müdüründen öğrenci karnelerini alarak, evlerine kadar götürdüğünü öğrendik. Bu bizim açımızdan doğru ve kabul edilecek bir durum ve davranış değildir. Hem pedagojik açıdan hem sosyal açıdan değerlendirdiğimizde yapılanı doğru bulmuyoruz. Bir taraftan okul müdürünün siyasete alet olması kabul edilebilir bir davranış değildir. Ayrıca, bu okul müdürü hakkında da, Eğitim Sen olarak, suç duyurusunda bulunacağız.”

Barış Yarkadaş ise  "Okul müdürü, öğrencilerinin bilgilerini AKP'ye hangi hakla veriyor?" diye sordu. (HABER MERKEZİ)