Liderler masasına yorumlar: Bu akşamdan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

Ankara’da 6 muhalefet liderinin buluşması sonrası sosyal medyada birçok paylaşım yapıldı ve siyasiler görüşmeyi değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışması yapan 6 partinin Ankara’daki buluşmasının ardından sosyal medyada birçok paylaşım yapıldı.

'DEMOKRATİK HUKUK DEVLETİNE ATILMIŞ BÜYÜK BİR ADIM'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, buluşmadan fotoğraf paylaşarak, "Türkiye’nin demokratik hukuk devletine kavuşması ve dolayısıyla aydınlık yarınları için atılmış büyük bir adım” ifadelerini kullandı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Ömer Topsakal ise, "Kaç bin yıllık hasretimin koncası, gözlerinden, gözlerinden öperim, bir umudum sende, anlıyor musun?" şeklinde paylaşım yaptı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da liderlerin yuvarlak masa etrafındaki fotoğrafını, “Rant ortaklığı değil, ilke ortaklığı…” şeklinde yorumladı.

EKREM İMAMOĞLU: TARİHE GEÇECEK BU FOTOĞRAFTAN BÜYÜK MUTLULUK DUYDUM

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da, liderlerin buluşmasından fotoğraf paylaşarak şu notu düştü:

"Bir yurttaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, demokrasi tarihine geçecek bu fotoğraftan büyük mutluluk duydum. Bu masa ülkemizin temel meselelerinin çözümü için kuruldu. Bu sürecin baş mimarı Genel Başkanım CHP Lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na, İYİ Parti Lideri Sayın Meral Akşener'e şükranlarımı sunarım. Türkiye için bir araya gelen değerli Genel Başkanlarımız Temel Karamollaoglu, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Gültekin Uysal'ı da kutlar, saygılarımı sunarım."

'BU AKŞAMDAN SONRA HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK'

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, liderin fotoğrafını “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem için Türkiye'nin beklediği tarihi fotoğraf milletimize hayırlı olsun” derken, Meral Akşener'in basın danışmanı Murat İde de paylaşım yaptı. İde, "33 yıllık gazeteciliğim bana diyor ki; bu akşamdan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” ifadeleriyle paylaştı.

İYİ PARTİLİ ÇIRAY: BU SÜREÇTE İTTİFAKIN KRİSTAL VAZO GİBİ DİKKAT İSTEDİĞİNİ ÖĞRENDİK

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray da şu paylaşımı yaptı:

"Sn. Meral Akşener'in İyi Parti'yi kurması ilk kırılmadır... 2.si Sn. Kemal Kılıçdaroğlu ile Millet İttifakı'nın inşasına giden yolun döşenmesi... 3.sü İstanbul'un kazanılmasıdır. Her biri bir öncekinin sonucudur. Ve biz süreçte ittifakın kristal vazo gibi dikkat istediğini öğrendik!”

'ÖZGÜRLÜKÇÜ DEMOKRATİK SİSTEMİN İNŞASI'

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, "Ya herkesi tehdit eden otoriter rejimin daha fazla kurumsallaştırılması ya da herkesin huzurunu temin edecek özgürlükçü demokratik bir sistemin inşası... Bu sorumluluk bilincini simgeleyen bu fotoğraf değerli" yorumunda bulundu. 

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Gözel de "Sn. Davutoğlu nezdinde Gelecek Partisi, ülkenin içinde bulunduğu kriz ortamından kurtulabilmesi, toplumun hiçbir kesiminin kaybetmediği, kazanımların korunduğu, kimsenin kimseden rövanş almadığı âdil bir düzen kurulabilmesi gayreti ile ülke menfaatine olan her masada olacaktır" ifadelerine yer verdi.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şahinalp, "Her şey daha güzel olacak!" dedi. (DUVAR)