Lider Beşiktaş deplasmanda kazandı

Beşiktaş Larin, Welinton ve Josef de Souza'nın golleriyle Başakşehir'i 3-2 yendi. Başakşehir'in golleri ise Deniz Türüç ve Demba Ba'dan geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süper Lig'in 30'uncu haftasında oynanan maçta Beşiktaş, deplasmanda İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü'nün 3-2 mağlup etti.

Başakşehir, 4'üncü dakikada gole yaklaştı. Sağdan Deniz Türüç'ün ortasında Crivelli topu kafayla Aleksic'in önüne indirdi. Aleksic topu penaltı noktası üzerinde kontrol edip şutunu çekti, meşin yuvarlak üst direkten döndü.

7'nci dakikada bu kez Beşiktaş direği geçemedi. Rosier'in sağdan ortasında Epureanu'nun kafayla uzaklaştırmaya çalıştığı top ceza sahası çizgisi önündeki Aboubakar'ın önüne düştü. Kamerunlu oyuncunun sert şutunda top yan direkten döndü, pozisyonun devamında savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

42'nci dakikada Beşiktaş öne geçti. Sağdan son çizgiye inen Atiba'nın yerden ortasında penaltı noktası üzerinde Aboubakar'ın kontrol etmeye çalıştığı top Larin'in önünde kaldı. Larin'in şutunda top Rafael'e çarparak kaleye yöneldi. Çizgi üzerinde Epureanu'nun müdahalesi yeterli olmadı ve meşin yuvarlak ağlara gitti: 0-1.

52'nci dakikada Başakşehir beraberliği yakaladı. Aleksic'in soldan ortasında ceza sahası içinde koşu yapan Deniz Türüç topu kafayla kalecinin sağından ağlara gönderdi: 1-1.

68'inci dakikada Beşiktaş tekrar öne geçti. Ghezzal'ın sağdan kullandığı kornerde Welinton ön direkte topa kafayı vurdu ve meşin yuvarlağı ağlara yolladı: 1-2.

76'ncı dakikada Başakşehir bir kez daha skora denge getirdi. Josef'in ceza sahası içinde uzaklaştırmaya çalıştığı top Mehmet Topal'a çarpıp altıpas içindeki Demba Ba'nın önüne düştü. Bu oyuncunun müsait durumda yaptığı vuruşta meşin yuvarlak, filelerle buluştu: 2-2.

84'üncü dakikada Beşiktaş üçüncü golü buldu. Rosier'in sağdan ortasında ceza sahası içinde topu rakibinden şık bir hareketle kurtaran Josef, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-3.

Karşılaşma, Beşiktaş'ın 3-2 üstünlüğüyle sona erdi. Bu sonuçla lider Beşiktaş puanını 63'e yükseltti. Başakşehir ise 29 puanda kaldı. (İSTANBUL/AA)