Lice'de gazeteciler askerler tarafından darp edildi

Sise köyündeki mezarlığı ziyaret etmek isteyen MEBYA-DER, polis ve askerler tarafından engellendi. Gazeteciler darp edilirken, Remziye Tosun, gazetecilerin el konulan malzemelerini geri aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mezopotamya Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER), 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında Diyarbakır'ın Lice ilçesi Sise köyündeki mezarlığı ziyaret etmek istedi. HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun’un da katıldığı ziyaret, asker ve polis tarafından engellendi. Polisler ve askerler mezarlık yolu güzergahında bulunan tüm köyleri ablukaya aldı. 

FOTOĞRAF MAKİNELERİNE EL KONULDU

Mezarlığa giden yolun girişinde barikat kuran asker ve polisler kimsenin köye girişine izin vermedi. Bu sırada haber takibi yapan JinNews muhabiri Derya Ren'i engelleyen asker ve polisler, boynunda bulunan makine kayışı ile Ren’in boynunu sıkıp, darp etti. Daha sonra askerler, “Bu görüntüleri kimlere göndereceğini biliyorum” diyerek Ren’in makinesine el koydu.

GÖZALTI İLE TEHDİT EDİLDİLER

Ardından çekim yapmaya devam eden Mezopotamya Ajansı muhabiri Eylem Akdağ’ı da darp eden askerler, silahla Akdağ’ı iteleyerek fotoğraf makinesine el koydu. Ardından telefonlarıyla çekim yapmaya çalışan Akdağ ve Ren, gözaltıyla tehdit edildi. Yaşananlar tepki gösteren HDP Milletvekili Remziye Tosun, gazetecilerin el konulan malzemelerini geri aldı. 

Yaşananlara tepki gösteren bir anne, "Biz anneyiz ciğerimiz yanıyor" demesi üzerine polislerden biri, "Benim annem senin gibi değil, o vatana hayırlı evlat doğuruyor" dedi.

'BU ZULÜMDÜR, HAKARETTİR'

Polis engellemeleri üzerine Fis köyü yolunda açıklama yaptı. MEBYA-DER üyesi Raziye Işıktaş, engellemelere tepki gösterdi. Işıktaş, “Biz mezarlığa gidip bir Fatiha okumak istedik. Ancak bizi engellediler. Bu zulümdür, hakarettir. Bu nasıl bir adalettir. Allah hakkımızı yerde bırakmasın. Biz taşlar içerisinde bulunan cenazeleri ziyaret etmek istedik ancak ona da engel oldular. Bu durumu kabul etmiyoruz. Bize neden bu kadar müdahale ediyorlar” diye konuştu. (MA)