LGS örnek soruları ve kılavuzu erişime açıldı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, LGS örnek sorularının ve kılavuzun erişime açıldığını duyurdu. Selçuk, katıldığı açılışta "Geçen sene mesleki eğitimin tercihinde yüzde 64 artış oldu" dedi.

Bakan Selçuk, açılışını yaptığı bir anaokulunun bahçesindeki 'Kırklareli Anadolu Masal Otobüsü'nü gezdi. Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav 6 Haziran 2021 Pazar günü gerçekleştirilecek. Milli Eğitim Bakanlığı sınavla ilgili örnek soruları ve kılavuzu yayınladı. 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada örnek sorulara http://odsgm.meb.gov.tr adresinden ulaşılabileceğini duyurdu. Selçuk, "LGS’ye hazırlık sürecinde öğrencilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Nisan ayı örnek sorularını http://odsgm.meb.gov.tr’de erişime açtık. Kılavuzumuz yayında, başvurularınızı bu yıl da Bakanlığımız gerçekleştiriyor. İyi çalışmalar gençler..." paylaşımı yaptı.

'MESLEKİ EĞİTİM TERCİHİNDE YÜZDE 64 ARTIŞ OLDU'

Bakan Selçuk ayrıca Kırklareli programı kapsamında katıldığı Vize Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin temel atma töreninde konuştu. Mesleki eğitime çok özel bit ihtimam gösterdiklerini söyleyen Selçuk, "Ara eleman diye ifade edilen, aslında bizim 'aranan' eleman dediğimiz, insanlarımızın elemanlarımızın yetişmesi ve bugün hızla değişen teknolojiye uyumunun sağlanması çok çok önemli. Bundan dolayı da mesleki eğitime verdiğimiz önemin neticesini alıyoruz ve bir yıl içerisinde geçen sene mesleki eğitimin tercihinde yüzde 64'lük bir artış oldu. Yani çocuklarımız, gençlerimiz mesleki eğitime yönelme konusunda yeni bir atılım içerisindeler. Yüzde 1'lik dilimden alan meslek liselerini artık konuşuyoruz. Yüzlerce okulumuzun iş garantili ve iş öncelikli olduğunu konuşuyoruz. 50'den fazla otelin içerisindeki turizm otelcilik liselerimizin durumunu konuşuyoruz, hepsinin iş garantili olduğunu konuşuyoruz" dedi. (AA-HABER MERKEZİ)