LGBTİ+’ların ifade özgürlüğü konuşulacak

Susma Platformu ve Kaos GL Derneği, LGBT+’ların ifade özgürlüğünü konferansta ele alacak. Konferans, 29 Mayıs’ta çevrimiçi olarak düzenlenecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Susma Platformu ve Kaos GL Derneği, gerçekleştireceği çevrimiçi konferansla LGBTİ+’lara uygulanan sansür ve LGBTİ+’ların ifade özgürlüğünü tartışacak.

29 Mayıs tarihinde 13.00-18.00 saatleri arasında yapılacak çevrimiçi konferansta medya, yayıncılık ve sanat başlıkları altında LGBTİ+’ların ifade özgürlüğü, sansür, nefret söylemi ve ayrımcılıkla mücadele yolları konuşulacak.

MEDYADA NEFRET SÖYLEMİ TARTIŞILACAK

Konferansın ilk oturumunda Kaos GL Hukuk Koordinatörü avukat Kerem Dikmen, “İfade Özgürlüğü Denizinde Nefret Adası Olabilir mi?” sorusuna yanıtlar arayacak. Galatasaray Üniversitesi’nden Dr. İdil Engindeniz, “Medyadaki Nefret Söylemi LGBTİ+’ların İfade Özgürlüğünü Nasıl Etkiliyor?” başlıklı oturumda dünden bugüne medyada nefret söylemi ve ifade özgürlüğünü tartışacak. Konferansın ikinci oturumunda Editör Oya Burcu Ersoy ve Hatice Kapusuz, konuyu edebiyat alanından ele alacak. Konferansın son oturumunda Kaos GL Ankara Queer Sanat Programı’ndan Aylime Aslı Demir, TAPA’dan Özgür Can Taşçı ve Pembe Hayat Kuirfest Kuir Sanatçılar Dayanışma Ağı’ndan Arya Zencefil sansüre karşı dayanışma imkanlarını konuşacak. (HABER MERKEZİ)