Lezita işçileri hedef gösterdi: 'Bugün yumurta atan yarın terör eyleminde bulunur'

Lezita'da işçilerin direnişi sürerken, çalışanlara mesaj atan şirket eylemdekileri hedef gösterdi: "Bugün yumurtalı saldırı düzenleyen yarın işyerine de zarar verir. Terör eylemlerinde de bulunur."

Google Haberlere Abone ol

İZMİR – İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Abalıoğlu Lezita Fabrikası'nda iki işçinin 17 Mayıs günü işten çıkarılması üzerine fabrikada 500'e yakın işçi bir gün sonra fabrikada oturma eylemi yaptı. Eylemin ardından 23 Mayıs'ta 17 kişi daha işten çıkarıldı. Fabrika önündeki direniş sürerken, işçilerden Burçak Gürledik ve Murtaza Keser evlilik hazırlıkları nedeniyle eylemlerine ara vermek durumunda kaldı.

Düğünlerine bir ay kala aynı gün işten çıkarılan çift, eylemlerine ara vermeden önce fabrika önüne siyah çelenk bıraktı. Çiftin babalarının da aynı fabrikada çalıştığı ve 17 Mayıs'ta işten çıkarılan işçilerden biri olduğu öğrenilirken, siyah çelenk eyleminin ardından arkadaşlarına yapılan bu saygısızlığı protesto eden Lezita işçileri, Abalıoğlu Lezita tabelasına yumurta atarak tepkilerini dile getirdi.

LEZİTA ÇALIŞANLARA MESAJ ATTI

İşçilerin bu eyleminin ardından ise Lezita, fabrikada çalışan işçilere kısa mesaj gönderdi. İşçilere “utanmazlar” denilen mesajda çalışanlar “terör” eylemi yapmakla itham edildi. Şirket mesajda şu ifadelere yer verdi;

“Değerli Lezita ailesi markamızı kötülemek için her yola başvuran bir takım kendini bilmezler bu sefer de ekmek kapımıza yumurtalı saldırı gerçekleştirmiş, yaptıklarından dolayı utanmaları gerekirken bir de iftiharla paylaşımlarda bulunmuşlardır. Hatta saldırıları engellemek isteyen emekçi güvenlik görevlisi kardeşimiz de bu yumurtalı saldırıdan nasibini almıştır. Bugün yumurtalı saldırı düzenleyen yarın işyerine de zarar verir. Terör eylemlerinde de bulunur. Bu saldırıyı gerçekleştiren hadsizleri şiddetle kınıyoruz ve haklarında yasal işlem başlatılacağını da bilmenizi istiyoruz. Bu utanmazlara destek olmayarak en erdemli cevabı sizler vermektesiniz. Şirketimizin 'içinde sen varsın' mottosuyla geçmişte de olduğu gibi insan odaklı yönetim anlayışı çerçevesinde çalışanlarımızın haklarına sonuna kadar saygılı kalmaya devam edeceğiz.”

'HEDEF GÖSTERENLER BUNUN SONUCUNU GÖRECEKTİR'

Atılan mesaja ilişkin açıklama yapan Öz Gıda İş Örgütlenme Daire Başkanı Göksel Şengün ise sendikacıların hedef gösterildiğini belirterek, "Bu kadar komik, bu kadar çocukça, bu kadar şımarıkça hareket etmeyin dedikçe daha da çocuklaşıyorlar. Bir de akıllarınca hedef gösteriyorlar. Tabii bunları ciddiye alacak değiliz. Ama bundan sonra başımıza yıldırım düşse sorumlusu Abalıoğlu'dur. Sendikacıları bu şekilde hedef gösterenler bunun sonucunu görecektir. İstiyorlar ki biz de geçmiş defterleri açalım. Herkes akıllı olsun, biraz yiğitçe davransın. Bize bu şekilde ithamda bulunan kimse o da, açık açık söylüyoruz, şerefsizdir" dedi.