Levent Gültekin'den yeni iddia: Akşener bana dedi ki...

Levent Gültekin, Meral Akşener'in seçimlerden bir buçuk yıl önce kendisini arayarak İmamoğlu ve Yavaş için, "Ben bunlar cumhurbaşkanı olsun diye mi parti kurdum? Geçit vermem" dediğini iddia etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yazar Levent Gültekin, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 2018 seçimlerinde adaylığına “evet” dediği iddiasını tekrarlayarak, Gül’ün adaylığının Saadet Partisi’nden geldiğini, Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun onayladığını, Akşener’in bir gecede fikrini değiştirdiğini öne sürdü. 

Akşener’in dört saatlik sohbette kendisine, “Abdullah Gül’e söylesen de keşke 2023’te aday olsa da kurtulsak” dediği iddiasında bulunan Gültekin, “Bence Gül’ü önererek 2018’de seçimi nasıl Erdoğan’a hediye ettiğini kapatmak, adaylığına karşı çıkmadığı algısını yaratmak istedi. Bir gün Abdullah Gül’le karşılaştım. Akşener’in sözlerini aktardım, ciddiye almadı” diye konuştu.

Gültekin, Akşener’in Yavaş ve İmamoğlu’nu "bir gün bile istemediğini" belirterek, şunları söyledi:

“Meral Akşener, seçimlere bir buçuk yıl vardı, bir gün beni aradı. Yavaş ve İmamoğlu’nun kastederek ‘Bunlar kendilerini ne zannediyor? Belediyenin parası ile anket yaptırıyorlar, kendilerini önde gösteriyorlar. Ben bunlar cumhurbaşkanı olsun diye mi parti kurdum? Ben onlara geçit vermem' dedi.”

GÜLTEKİN'İN ÖNCEKİ İDDİALARI

Gültekin, daha önce de Cem Boyner, Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener'le ilgili iddialarıyla gündeme gelmişti.

Levent Gültekin 2018'de cumhurbaşkanı adayı olmuş ve o sürece dair yaptığı değerlendirmede, "Gaza geldim. Başta Prof. Dr. Üstün Ergüder olmak üzere pek çok akademisyen, eski siyasetçi, Cem Boyner başta olmak üzere bazı işadamları, aklınıza gelebilecek 40-50 kişi ‘Aday ol. Sen girersen muhafazakâr mahalleden en az 2-3 puan oy alırsın. Seçim 2. tura kalır. Bir şans olur’ dediler. Çocuk gibi onların gazına geldim ve ‘adayım’ dedim. Dediğim anda hepsi toz oldu" ifadelerini kullanmıştı. Cem Boyner ise iddiaları yalanlayarak Gültekin ile tanışmadığını söylemişti.

Gültekin, Akşener için de "Kılıçdaroğlu'nun adaylığını engellemek istemedi" demiş ve kendisine Akşener'in Hasan Cengiz’den 100 milyon dolarla aldığıyla ilgili bir mail geldiğini söylemişti. İYİ Partililer iddialar üzerine kampanya başlatmış ve "Yalancısın Levent Gültekin" etiketi TT olmuştu.

Gültekin, Kılıçdaroğlu'nun adaylığıyla ilgili ise şu iddialarda bulunmuştu: "Kılıçdaroğlu’na adaylığı için 'bu ülke için son şans, bu şansı heba etme' dedim. Kılıçdaroğlu bana 'Ülke bitti hiçbirimizin kurtarma şansı yok' dedi. 'Kemal Bey o zaman aday olma lütfen' dedim, bana 'Adaylığımı engelleme şansım yok' dedi." Gültekin'in bu iddiasına da CHP'den yalanlama gelmişti. (HABER MERKEZİ)