Letonya Başbakanı: Rusya'ya yaptırımları delmek için Türkiye'yi kullanıyorlar

Letonya Başbakanı Krisjanis Karins, tüccarların ABD ve Avrupa Birliği’nin Rusya’ya yönelik yaptırımlarından kaçmak için Türkiye, Kazakistan ve Ermenistan’ı kullandığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Letonya Başbakanı Krisjanis Karins, Estonyalı ve Litvanyalı mevkidaşlarıyla Estonya’nın başkenti Tallin’de bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada Türkiye ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

VOA Türkçe'nin aktardığına göre Karins, “Ticaretle uğraşan şirketlerin malları yasal olarak satmak amacıyla bazı yollar buldukları gayet açık görünüyor. Örneğin; Türkiye, Kazakistan ya da Ermenistan gibi ülkeler üzerinden mallar yeniden Rusya’ya gönderiliyor çünkü bu ülkeler yaptırımlara uymuyor” dedi.

Karins, Avrupa’nın bu üç ülkeyle ticaretindeki artışın geçmişe kıyasla orantısız olduğunu savundu. Letonya Başbakanı yaptırımların delinmesi iddialarına ilişkin bir delil sunmadı ya da satışı yapılan ürünlere ilişkin bir ayrıntı vermedi.

Letonya Başbakanı Karins, “Çözümlerden biri bu ülkelerle birlikte çalışmak yani yaptırımlara onların da uymalarını sağlamak. İkincisi de Avrupa genelinde yaptırımların delinmesini suç haline getirecek bir yasa çıkarmak, mevcut boşlukları kapatmak” dedi. (HABER MERKEZİ)