Leonardo Da Vinci'nin ayı çizimi 12 milyon dolara satıldı

Leonardo da Vinci'nin ayı çizimi, açık artırmada 12,1 milyon dolarlık rekor bir fiyata satıldı. Çizimin satışından elde edilen gelir, Da Vinci’nin 2001 yılında 11 milyon dolara satılan rekorunu aştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Leonardo da Vinci tarafından yapılan "Bir Ayının Kafası" (Head of a Bear) adlı çizim, İngiltere’deki Christie’s Müzayede Evi tarafından satışa çıkarıldı. 7x7cm boyutlarında ve 500 yıldan daha eski bir tarihi olan çizim, 12,1 milyon dolara satıldı.

Ntv'nin haberine göre, elde edilen gelir, Da Vinci’nin 2001 yılında 11 milyon dolara satılan önceki rekorunu aştı. Alıcıların kimliğini açıklamayan Christie's Müzayede Evi, çizimin sanatçının özel koleksiyonlarda bulunan yalnızca birkaç eserden biri olduğunu duyurdu. 

Leonardo da Vinci’nin 1480'lerin başlarına kadar uzanan küçük ölçekli hayvan çizimleri arasında yer alan çizim, uçuk pembe-bej kağıt üzerinde gümüş nokta tekniği kullanılarak oluşturuldu. Müzayede evi Christie's'ten uzman Laetitia Masson, çizimde kullanılan gümüş nokta tekniği hakkında, "Çok zor bir teknik çünkü hiç hata alanı tanımıyor" ifadelerini kullandı.  

Çizim, daha önce İngiliz ressam ve koleksiyoncu Thomas Lawrence'a aitti ve 1860'ta Christie's'de 2,5 sterline satıldı. Ardından, 2011'de Londra'daki Ulusal Galeri'deki önemli bir sergi başta olmak üzere bir dizi sergiye dahil edildi.