Leonardo da Vinci'nin annesi hakkında yeni bulgular ortaya çıktı: İstanbul'da satılmış Çerkes bir köleydi

İtalyan uzman Carlo Vecce, ressam Leonardo da Vinci'nin annesinin Kafkas Dağları'ndaki evinden alınıp İstanbul ve Venedik'te satılan Çerkes bir köle olduğunu iddia etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- İtalya'da Rönesans Edebiyatı ve Uygarlığı alanında uzman olan Carlo Vecce, ressam Leonardo da Vinci hakkındaki son kitabında, Da Vinci'nin annesinin köleleştirilmiş Kafkasyalı bir kadın olduğunu iddia etti.

Sputnik'in haberine göre, Napoli Üniversitesi profesörü, bugüne dek Toskanalı bir köylü olduğuna inanılan Da Vinci'nin annesiyle ilgili "Çerkes köleydi... Kafkas Dağları'ndaki evinden alınmış, önce Konstantinopolis (İstabul), ardından Venedik'te birkaç kez satılıp yeniden satıldıktan sonra Floransa'ya gelmişti" bulgusuna ulaştığını aktardı.

Vecce, Çerkes kadının İtalya'nın Floransa şehrinde genç bir noter olan Piero da Vinci ile tanıştığını ve çiftin dünyaya gelen oğullarına Leonardo adını verdiğini belirtti. Bu bulguların temelini oluşturduğu Leonardo'nun Annesi Caterina'nın Gülümsemesi isimli yeni roman, Da Vinci'nin etrafındaki gizem halesine ışık tutma iddiası taşıyor.

Bulduğu belgelerden birinin bizzat Leonardo'nun babası tarafından yazıldığını öne süren Vecce, belgenin "Caterina'nın özgürlüğünü geri kazanması ve insanlık onurunu geri kazanması için azat belgesi" olduğunu öne sürdü. 1452 tarihli bu belge, dün Giunti yayınevinin Floransa'daki genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında kamuoyunun bilgisine sunuldu.

Vecce belgenin, "Caterina'yı daha köleyken seven, ona Leonardo adlı bu çocuğu veren ve aynı zamanda onun özgürleşmesine yardım eden adam' tarafından yazıldığını" dile getirdi. Bugüne dek Da Vinci'nin Piero da Vinci ile Toskana köylüsü Caterina di Meo Lippi'nin çocuğu olduğuna inanılıyordu.