Lavrov'dan Türkiye'ye Ukrayna uyarısı: Militarist hisleri ateşlemeye son verin

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye-Ukrayna ilişkilerini eleştirdi: Ukrayna'nın Kırım'a yönelik saldırgan adımlarını cesaretlendirmek Rusya'nın toprak bütünlüğüne el uzatmak anlamına gelir.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye ile Ukrayna arasındaki yakınlaşmaya Rusya'dan tepki geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'nin 'Ukrayna yönetiminin militarist hissiyatına son vermesini istediklerini' söyledi. Lavrov, Argumenty i Fakty gazetesi ise söyleşisinde, "Türk meslektaşlarımızın, durumu analiz etmelerini ve Kiev'in militarist hislerini ateşlemeye son vermelerini güçlü bir biçimde tavsiye ediyoruz" dedi. 

'ANKARA ÇİZGİSİNİ BİZİM MEŞRU ENDİŞELERİMİZE GÖRE AYARLAMALI'

Ukrayna'nın Kırım'a yönelik 'saldırgan' adımlarını cesaretlendirmenin 'Rusya'nın toprak bütünlüğüne el uzatmak' anlamına geleceğini söyleyen Lavrov, "Ankara'nın çizgisini, bizim meşru endişelerimize dayanarak ayarlamasını umuyoruz" dedi.

ERDOĞAN 'İŞBİRLİĞİ ÜÇÜNCÜ ÜLKELERE KARŞI DEĞİL' DEMİŞTİ

Ukrayna, 2020'nin sonlarında Türk şirketleriyle İHA anlaşmaları yapmıştı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky'nin Rusya'yla gerilim yaşadıkları dönemde gerçekleşen İstanbul ziyareti sırasında, Kiev'le ilişkileri "İşbirliğimiz hiçbir surette üçüncü ülkelere karşı bir girişim değildir" sözleriyle nitelemişti.

Erdoğan ortak basın toplantısında şu ifadeleri kullanmıştı: "Siyasi ve savunma konularının birbiriyle bağlantısını dikkate alınarak Dışişleri ve Savunma Bakanlığımızın katılımıyla 2+2 platformunda görüşmelerimizi başlattık. Bu şekilde ülkelerimiz arasındaki eş güdümü pekiştiriyoruz. İşbirliğimiz hiçbir surette üçüncü ülkelere karşı bir girişim değildir" demişti. (DIŞ HABERLER)