Lavrov: Ukrayna'ya operasyonda yeni bir aşamaya geçildi

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Ukrayna'nın doğusunda askeri taaruza geçildiği iddialarıyla ilgili "Operasyonun yeni bir aşaması başladı ve bu, operasyonun en önemli anlarından birisi olacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Hindistan basınına verdiği röportajda Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarında yeni bir aşamaya geçildiği iddialarını doğruladı.

Bakan Lavrov, "Ukrayna'nın doğusunda operasyonun yeni bir aşaması başladı ve bu, operasyonun en önemli anlarından birisi olacak" ifadelerini kullandı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve askeri yetkililer yaptığı son açıklamalarda, Rusya'nın Ukrayna'nın doğu liman kenti Mariupol ve Donbass (Donetsk-Lugansk) bölgesinde taarruz başlattığını duyurmuştu.

'BATI ÜLKELERİ RUSYA'NIN GÜVENLİĞİNİ TEHDİT ETTİ'

Lavrov, India Today yayınına yaptığı açıklamada Ukrayna savaşının nedenlerinden birinin de ABD'nin dünyaya tek kutuplu anlayışı dayatması olduğunu söyledi. "Savaşın hakiki nedenleri, çoğu ülkenin Rusya'nın güvenliğini tehdit etmesi" diyen Lavrov, Batı ülkelerinin Ukrayna'yı ağır silahlarla donattığını ve "Rusya'yla mısın yoksa Avrupa'yla mı?" ikileminde bıraktığını ifade etti. 

Kiev yakınlarındaki Bucha kasabasından yayınlanan ceset görüntülerine ilişkin de konuşan Lavrov, "Bucha belediye başkanının bölgenin yeniden kontrol altına alındığını söylemesinden üç gün sonra Bucha'yı gündeme getirdiler. Batı bizim gerçeklerimizi umursamıyor. Bucha hakkında konuştukları gibi yanlış şeylere dikkat çekiyor" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)