Lavrov: Ukrayna ile yaptığı askeri işbirliğini yakında Türkiye ile görüşeceğiz

Türkiye'nin Ukrayna'daki Batı yanlısı yönetimle gelişen askeri işbirliği Rusya'nın gündeminden düşmüyor. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, bu konuda Ankara'yla yakında bir görüşme yapacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ankara'yla, Türkiye'nin Ukrayna ile askeri işbirliğini gündeme getirecekleri bir görüşme gerçekleştireceklerini söyledi. Lavrov, bu görüşmenin yakında yapılacağını belirtti.

Lavrov, bir basın toplantısında, Ukrayna’nın NATO içerisine çekilmesi girişimleri hususunda ne düşündüğümüzü gayet açık ve net bir biçimde belirttik” dedi. Rusya Dışişleri Bakanı, "Hiç şüphem yok ki ciddi ve sağduyulu ülkeler neden bahsettiğimizi çok iyi anlıyor" ifadelerini kullandı.

Lavrov geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada da, Türkiye'nin 'Ukrayna yönetiminin militarist hissiyatına son vermesini istediklerini' söylemişti. Lavrov, Argumenty i Fakty gazetesiyle söyleşisinde, "Türk meslektaşlarımızın, durumu analiz etmelerini ve Kiev'in militarist hislerini ateşlemeye son vermelerini güçlü bir biçimde tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı. 

'ANKARA ÇİZGİSİNİ BİZİM MEŞRU ENDİŞELERİMİZE GÖRE AYARLAMALI' DEMİŞTİ

Ukrayna'nın Kırım'a yönelik 'saldırgan' adımlarını cesaretlendirmenin 'Rusya'nın toprak bütünlüğüne el uzatmak' anlamına geleceğini söyleyen Lavrov, "Ankara'nın çizgisini, bizim meşru endişelerimize dayanarak ayarlamasını umuyoruz" demişti. (Sputnik, DIŞ HABERLER)