Lavrov: Türk gözlemciler Dağlık Karabağ'a girmeyecek

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Dağlık Karabağ'da çatışmaları sonlandıran anlaşma kapsamında Türkiye'nin de dahil olacağı ateşkes gözlem merkezi hakkında konuştu. Lavrov, Türkiye'den gidecek gözlemcilerin Karabağ'a girmeyeceğini, 'teknik objektif izleme araçlarını kullanarak uzaktan çalışacağını' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Dağlık Karabağ'daki durumun izlenmesi için kurulan Rus-Türk gözlem merkezinin insansız hava araçları yardımıyla uzaktan görev yapacağını söyledi. Lavrov, Türk gözlemcilerin Dağlık Karabağ'a girmeyeceğini ifade etti.

'UZAKTAN ÇALIŞACAK'

Rus ve yabancı medya kuruluşlarının temsilcilerine demeç veren Lavrov, "Merkez, İHA'lar ve sahadaki özellikle de tüm temas hattındaki durumu tespit etme imkanı sunan diğer teknolojiler de dahil teknik objektif izleme araçlarını kullanarak uzaktan çalışacak ve hangi tarafın ateşkese uyduğunu, hangisinin ateşkesin ve tüm askeri faaliyetlerin koşullarını ihlal ettiğini belirleyecek" dedi.

'TÜRK GÖZLEMCİLER AZERBAYCAN TOPRAKLARINDA OLACAK'

Lavrov, Türk gözlemcilerin hareket alanının Rus-Türk gözlem merkezinin konuşlandırılması için belirlenecek Azerbaycan topraklarındaki coğrafi koordinatlarla sınırlı olacağını ve merkezin Dağlık Karabağ'da çatışmaların yaşandığı bölgeye uzak bir noktada bulunacağını belirtti.

'ANLAŞMA ÖNCEKİLERDEN FARKLI'

Lavrov, Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan liderlerinin imzaladığı anlaşmanın öncekilerden farklı olduğunu, zira bu anlaşmanın bölgedeki durumun gözlenmesine yönelik gerçek bir mekanizma öngördüğünü kaydetti. (Sputnik)