Lavrov: Kırım ve Donbass'ın Putin-Zelenskiy görüşmesinde konu olması kabul edilemez

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Kırım ve Donbass'ın "kırmızı çizgi" olduğu mesajını yineledi. Lavrov, "Kırım ve Donbass'ın Putin'le Zelenskiy arasındaki bir görüşmede ele alınması kabul edilemez" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Ukrayna tarafı, İstanbul'daki toplantıda belirtilen hükümlerden farklı anlaşma taslağı sundu" dedi.

Moskova'da bugün gazetecilere konuşan Lavrov, şunları şöyledi:

- Ukrayna çarşamba günü Rusya'ya yeni bir anlaşma taslağı sundu. Ukrayna'nın taslağı İstanbul'da sunduğu tekliflerden farklı. Ukrayna'nın teklifi, Kırım ve Donbass'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy arasındaki bir görüşmede konu olması, ele alınması. Bu kabul edilemez.

- Rusya Ukrayna ile müzakerelere devam edecek, kendi anlaşma taslağını sunacak.

- ABD Ukrayna'yı savaşa devam etmeye zorluyor. Ukrayna görüşmeleri uzatmaya ve baltalamaya çalışıyor. 

Rusya Dışişleri Bakanı ayrıca ABD'nin Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy'i savaşmaya devam etmeye zorladığını söyledi. Lavrov, "ABD Ukrayna'yı savaşa devam etmeye zorluyor. Ukrayna görüşmeleri uzatmaya ve baltalamaya çalışıyor" dedi.

Lavrov, açıklamalarına şöyle devam etti: "Rusya Ukrayna ile müzakerelere devam edecek, kendi anlaşma taslağını geliştirecek. Ukrayna görüşmeleri uzatmaya ve baltalamaya çalışıyor. Rusya başlangıçtaki taleplerini içeren kendi ilk anlaşma teklifini ilerletecek." (DIŞ HABERLER)