Larry King'in gerçek ölüm nedeni belli oldu: Sepsis

Larry King'in gerçek ölüm nedeni ortaya çıktı: King'in ölüm belgesi, ölüm nedeninin korona virüsü değil sepsis olduğunu ortaya koydu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Geçtiğimiz ay korona virüsü nedeniyle 87 yaşında öldüğü açıklanan Larry King'in, ölüm nedeninin sepsis olduğu ortaya çıktı. King, Ocak ayında korona virüsüne yakalanmış ve virüs nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı. 

King'in resmi Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, televizyon sunucusu 23 Ocak günü 87 yaşında Los Angeles'taki Cedars-Sinai Tıp Merkezi'nde korona virüsü nedeniyle öldü. Ancak bu hafta sonu People dergisinde yer alan habere göre, King'in ölüm nedeninin korona virüsü olmadığı aktarıldı. 

Independent Türkçe'nin People'dan aktardığına göre, King'in sepsise yol açan iki temel sorunu olduğunu bildirildi: Hipoksik solunum yetmezliği ve böbrek yetmezliği olarak da bilinen son evre böbrek hastalığı.

King, önceden de birtakım sağlık sorunları yaşadı. 1987'de bir kalp krizi atlatan King, 2017'de de akciğer kanseri tedavisi gördüğünü açıklamıştı. Larry King, iki yıl sonra anjiyoplasti ameliyatına girdi ve felç geçirdi.

Sunucu Larry King, 60 yılı kapsayan kariyerinde çok sayıda ünlü, siyasi lider ve tanınmış kişiyle röportajlar yaptı. King'in ölümünden sonra yapılan açıklamada, "63 yıl boyunca ve radyo, televizyon ve dijital medya platformlarında, Larry'nin binlerce röportajı, ödülü ve aldığı küresel beğeni, onun bir yayıncı olarak benzersiz ve kalıcı yeteneğinin delili olarak duruyor" ifadeleri kullanıldı.