Lal Denizli'den Çeşme projelerini anlattı: Altyapı, otopark, festival

İzmir Çeşme'nin ilk kadın belediye başkanı olan Lal Denizli, öncelikli olarak altyapı ve otopark sorununa çözüm bulmaya çalışacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Çeşme'de CHP'den aday olan ve ilçenin ilk kadın belediye başkanı olarak tarihe geçen Mustafa Denizli'nin kızı Lal Denizli, öncelikli projelerini anlattı. DHA'ya konuşan Lal Denizli yaklaşık 4,5 senedir Çeşme'de yaşadığını ve eksikliklerin birçoğuna hakim olduğunu belirterek şunları söyledi: 

"Çeşme'deki en büyük sorunumuz altyapı. Bu noktada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile Çeşme'nin altyapısına dair gerçekten güzel projelerimiz var. Hızlıca eylül ayı itibariyle hayata geçireceğimiz projeler olacak. Özellikle ilk etapta kanalizasyon ve atık su sistemiyle ilgili yapacağımız altyapı çalışmaları önceliğimiz. Aynı zamanda yoğun bir otopark sorunumuz var. Öncelikle iki merkezimizde ve sonrasında üçüncü bir pilot nokta seçerek otopark sorunumuzu da hızlıca çözmek istiyoruz. Yaz için ilk önceliğimiz yol bakım ve onarımlarını tamamlamak, plaj temizliklerimizi yapmak, çocuk parkları ve yeşil alan parklarımızın düzenini, temizliğini yapmak ve aynı zamanda da spor alanlarımızın bakım ve onarımlarını gerçekleştirmek. Yaz ayına bu dokunuşları yaparak başlamayı arzu ediyoruz."

KIŞ TURİZMİ ÇALIŞMASI

Turizmin, Çeşme'nin en büyük gelir kaynaklarından biri olduğunu belirten söyleyen Denizli, şöyle devam etti:

"Burada yaşayan yerli halkın, esnafın, otelcilerin de en büyük gelir kaynağı turizm. Bu noktada turizm konusunda öncelikli hedefimiz turizm sezonunu arttırmak. Yalnızca yaz turizmini uzatmaktan bahsetmiyorum, kışın özellikle sağlık, spor, gastronomi alanında yapacağımız yatırımlarla hem tarım ve gastronomiyi kalkındırarak bölgede tarım turizmi ve gastronomi turizmini hareketlendirmeyi, farklı sezonlarda da Çeşme'yi bir turizm noktası haline dönüştürmeyi istiyoruz.

Aynı zamanda sağlık turizmini bölgede hareketlendirip öncelikle termallerimiz ve sağlık kuruluşlarımızla birlikte farklı alanlardaki sağlık turizmini hareketlendirerek Çeşme'yi yalnızca bir yaz turizmi lokasyonu olmaktan çıkarıp aynı zamanda kış aylarında da tercih edilecek bir yer haline dönüştürmek istiyoruz. Buna alanımız müsait ve beslemek için kültür, sanatın yeniden hareketlenmesi gerekiyor. Çünkü buraya özellikle kışın gelecek turistlere yalnızca sağlık turizmi sunmak doğru olmaz.

Vizyonumuzla eş güdümlü olarak restoranlarımızın, otellerimizin, işletmelerimizin de kış aylarında aktif olması ve kültür sanat alanında farklı etkinlikler sunarak gelen misafirlere daha keyifli zaman geçirmelerini sağlayacak alanlar yaratmak gerekiyor. O nedenle turizmde en büyük hedefimiz yaz sezonunu uzatmak değil ama senenin farklı dönemlerinde Çeşme'de turizmi kalkındırmak."

'YENİ FESTİVALLER YAPILACAK'

Çeşme'deki mevcut festivallerin varlıklarını sürdürmeyi istediklerini dile getiren Denizli son olorak şunları söyledi:

"Çünkü onlar halkımız için gerçekten çok önemli. Buradaki yerleşik halkımız kendilerini ilgilendiren festivaller konusunda son derece sahipleniciler. Bu nedenle dışarıdan gelen vatandaşlarımıza sunacağımız farklı festivallerimiz oluyor. Ama aynı zamanda yeni festivaller de yapmak istiyoruz. Özellikle kültür sanat alanında yapacağımız festivallerle Çeşme'nin aynı zamanda bir kültür sanat destinasyonuna sahip olmasını istiyoruz. Bunu besleyecek bir kültür rotamızı oluşturmayı hedefliyoruz. Ildır, bölgemizin en eski kentlerinden olan ve deniz ticaretinin ilk başladığı yerlerden biridir. Bu nedenle Ildır'dan başlayarak bir kültür rotası oluşturup buraya kültürüyle ve sanatıyla ön plana çıkaracak bir festival gerçekleştirmek istiyoruz. Hem resim alanında, sanat alanında hem de tarihi alanda kendimizi ortaya çıkarmayı istiyoruz. Çeşme'nin hem tarihi yapısına vurgu yapacağımız hem de sanatla bir araya getireceğimiz bir festival planımız var."

(HABER MERKEZİ)