La Liga başkanından Messi'ye: Barcelona'da kal

Barcelona'da sözleşmesi sona erecek olan Messi'ye bir çağrı da La Liga başkanı Tebas'tan geldi: "Futboldaki son yıllarını düşünüyorsa Barcelona'da kalmalıdır. Barcelona'da başladı ve burada devam etmeli."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya'da 1. ve 2. futbol liglerini kapsayan La Liga'nın başkanı Javier Tebas, Barcelona'da forma giyen ve sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Lionel Messi'ye "Barcelona'da kalmalısın" çağrısında bulundu. Tebas, "Messi'nin danışmanı olsam, ona Barcelona'da kalması için elinden gelen her şeyi yapmasını söylerim" diye konuştu.

Messi'nin ayrılışının ligin değerini düşürmesi ihtimali üzerine konuşan Tebas, Messi'nin kalmasını umduğunu söyledi ve onu futbol tarihinin en iyi futbolcusu olarak niteledi. Malaga kentindeki bir organizasyonda konuşan Tebas "Futboldaki son yıllarını düşünüyorsa Barcelona'da kalmalıdır. Barcelona'da başladı ve burada devam etmeli. Paris Saint Germain veya Manchester City'e gitmesi ona marka değerini kaybettirir" yorumunu yaptı. 

La Liga'nın tek bir futbolcuya bağlı olmaması gerektiğini kaydeden Tebas şöyle devam etti: "Rekabet kulüplere ve kadrolara bağlı. Neymar ve Ronaldo gittiğinde Fransız veya İtalyan liglerinin Avrupa'nın en iyisi olduğunu görmedim. Ligler sadece futbolculara bağlı değil. Sadece bir futbolcu ligin gidişini değiştirmez." ifadelerini kullandı.

 

NİSAN SONU MAYIS BAŞI SEYİRCİLİ MAÇ İHTİMALİ

La Liga başkanı Tebas, salgının gidişatına göre nisan ayı sonu veya mayıs ayı başında statlara seyirci alınması konusunun gündeme gelebileceğini söyledi ve salgının ekonomik boyutuna dikkat çekti. Tebas La Liga için "Net kaybımız 1 milyar euro ve buna gereğinden az üzülüyoruz" şeklinde konuştu. (AA)