Kuzuların sessizliği: Ağbal dört ay dayandı. Ya Kavcıoğlu?

Şahap Kavcıoğlu'nun son 20 aydaki dördüncü Merkez Bankası Başkanı olduğunu belirten gazeteci Murat Yetkin yazısında "Acaba Kavcıoğlu da Naci Ağbal gibi kendisini makamın gücüne kaptırıp, 'Ben başta olduğum sürece MB politikası değişmeyecek' der mi?" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Murat Yetkin, Merkez Bankası Başkanlığı'na Naci Ağbal'ın yerine Şahap Kavcıoğlu'nun getirilmesine dair yazı kaleme aldı.

'Kuzuların sessizliği: Ağbal dört ay dayandı. Ya Kavcıoğlu?' başlıklı yazısında "Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a Merkez Bankası (MB) Başkanı dayanmıyor" diyen Yetkin şunları yazdı:

Hatırlayacaksınız, bundan sadece dört ay kadar önce, 7 Kasım’da Erdoğan'ın, Murat Uysal’ın MB Başkanı görevine son vermesi üzerine yazdığım yazıya da bu cümleyle başlamış ve ibret dolu bir fıkra anlatmıştım. Fıkrayı buradan tekrar okumanızı tavsiye ederim; kurtla kuzuyu aynı kafeste yaşatma iddiasındaki hayvanat bahçesi müdürünün kafese “ara sıra yeni kuzu koyması” üzerineydi.
Uysal MB kafesine 16 ay dayanmıştı. Yerine atanan Naci Ağbal ise yalnızca dört ay dayanabildi. Erdoğan 20 Mart kararnamesi ile görevden alınca, “şükranlarını” sunarak hem de. Kafesteki “yeni kuzu” Şahap Kavcıoğlu, son 20 aydaki 4’üncü MB Başkanı.
Acaba Kavcıoğlu da Ağbal gibi kendisini makamın gücüne kaptırıp, “Ben başta olduğum sürece MB politikası değişmeyecek” der mi?

Ağbal’ın Şubat sonlarında İstanbul’da yapılan bir “kapalı toplantıda” böyle dediği, devamında da “Ama, ben gidersem bilemem” mealinde konuştuğu duyulmuştu. Toplantıya katılanlardan biri de bunu sözü anında Beştepe’ye uçurunca Ağbal için günler sayılmaya başlamıştı, hafta sonu ekonomi kulislerinden siyaset kulislerine yansıyan duyumlara göre.

YAZININ TAMAMI