Kuzfındık köyünde 42 bina yandı: Hasar tespit çalışmaları başladı

Bolu'da pazar günü yangın çıkan Kuzfındık köyünde, hasar tespit çalışmaları başladı. Yangında 12 ev yanmış 30 bina da yangından etkilenmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bolu'da merkeze bağlı Kuzfındık köyünde 25 Ekim pazar günü çıkan yangınla ilgili valilikten açıklama geldi. 12 konutun ahır ve samanlıklarıyla ağır hasar gördüğü, 6 konutun da odunluk ve ahırlarıyla hafif hasarlı olduğu köyde 42 bina zarar görmüştü.

Vali Ahmet Ümit, yangının söndürülmesinin ardından hasar tespit çalışmalarına başlandığını aktardı. Ümit, "Ön hasar tespitlerini yaptık. Prosedür şu şekilde işliyor; ön hasar tespit çalışması yapıldıktan sonra 'umumi hayata etkililiği kararı' alınmak üzere Bakanlığa arz ediliyor. Bakanlığın bunu uygun görmesi halinde tekrar bir hasar tespiti daha yapılıyor. Bu hasar tespiti kesin hasar tespiti oluyor ve ilan ediliyor. Belli bir süre itiraz süresi var, o süre zarfında askıda kalıyor. Daha sonra da işlemler başlıyor" diye konuştu.

Ümit, her afetzedeye belli bir miktar nakdi yardım yapıldığını ve günlük ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi.

NE OLMUŞTU?

Köyde bir evin çatısında yangın çıkmış alevler, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek çevredeki evlere sıçramıştı. Öğle saatlerinde başlayan yangın ancak akşam söndürülebilmişti.

(HABER MERKEZİ)