Kuzey Kore'nin füze videosu viral oldu

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un ülkedeki devlet televizyonunun yayınladığı son videoda görüntülendi. Kim'in yeni füzelerle birlikte yer aldığı video sosyal medyada ilgi gördü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kuzey Kore'nin son haftalarda balistik füze denemelerini artırmasının ardından ülkenin devlet televizyonunda önceki gün yayınlanan bir video sosyal medyada gündem oldu. 

Washington Post gazetesinden John Hudson, Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un'un yeni füzeleri tanıttığı videoyu sosyal medya hesabında yayınladı. Hudson'ın Twitter hesabından paylaştığı video kısa sürede yüzlerce paylaşım aldı. Sosyal medya kullanıcıları, videoda yer alan Kim Jong'un'un son görüntüleriyle ilgili yorumlarda bulundu.

Washington Post, "Kuzey Kore'nin yeni canavar balistik füze testi ne anlama geliyor" başlıklı haberinde ise söz konusu videoya ilişkin şu ifadelere yer verdi: "Devlet televizyonu cuma günü neşeli Kuzey Kore liderinin fotoğraf ve videolarıyla birlikte yeni füze testini duyurdu. Füzenin 'güçlü bir nükleer savaş caydırıcısı' olarak nitelendirildiği videoda, 'Devletimizin güvenliğini ihlal etmeye çalışanın bedelini çok ağır ödeyeceği açıkça belirtilmelidir' ifadelerinin yer aldığı görüldü." Haberde, "Dünyada Ukrayna-Rusya kriziyle ilgili yaşanan kargaşada Kuzey Kore'nin cesaretlenme riski olduğu" görüşüne de yer verildi.

Güney Kore 16 Mart'ta yaptığı açıklamada, Kuzey Kore'nin bir balistik füze denemesinin başarısız olduğu, füzenin havada infilak ettiğini duyurmuştu. Kuzey Kore'nin en son 27 Şubat ve 5 Mart tarihlerinde denediği balistik füzelerin atışları orta menzilli mesafelerde gerçekleşmişti.  (DIŞ HABERLER)