Kuzey Kore'den yüzerek Güney Kore sınırına gelen adam saatlerce fark edilmedi

Kuzey Kore'den yüzerek Güney Kore sınırına gelen bir kişinin saatlerce sınırda dolaştığı kaydedildi. Güney Kore askerlerinin durumu fark etmediği, daha sonra bölgede altı saat geçiren kişinin gözaltına alındığı aktarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dalgıç kıyafeti giymiş bir Kuzey Kore vatandaşının yüzerek Güney Kore sınırına geldiği ve Güney Kore askerlerinin, sınırda dolaşan Kuzey Koreliyi saatlerce fark etmediği bildirildi. Yonhap ajansında yer alan haberde, yüzerek Güney Kore ile Kuzey Kore arasındaki Askerden Arındırılmış Bölgeye (DMZ) varan kişinin ve burada altı saat vakit geçirdiği belirtildi.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kuzey Korelinin kıyıya vardıktan sonra gece 01.05 ila 01.38 saatlerinde güvenlik kameralarına beş kez yakalandığı ve sistemin iki kez alarm verdiği kaydedildi. Alarmın çalmasının ardından hiçbir askerin harekete geçmediği ifade edilen açıklamada, kıyı gözetlemeden sorumlu askerin o sırada bilgisayar sistemini ayarladığı ve uyarı işaretlerini sistem hatası sandığı belirtildi.

Bölgede altı saat kadar vakit geçiren kişinin daha sonra Güney Koreli askerlerce gözaltına alındığı aktarıldı. Kuzey Kore vatandaşının Güney Kore'ye iltica etmek istediği kaydedildi. Güney Kore'ye, son 20 yılda yaklaşık 33 bin Kuzey Korelinin kaçtığı ifade ediliyor. (AA)