Kuzey Kore'den Güney Kore'ye korona tepkisi: Bedelini ağır ödeyebilir

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi ve başdanışmanı Kim Yo-jong, ülkede Covid-19 vakası bulunmadığına dair iddialardan şüphe duyduğunu açıklayan Güney Kore Dışişleri Bakanı Kang Kyung-wha’ya tepki gösterdi. Kim Yo-jong, "Bu sözleri unutmayacağız, bunun bedelini ağır ödemek zorunda kalabilir" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un hem kız kardeşi hem de baş danışmanı Kim Yo-jong, ülkede Covid-19 vakası olmadığı iddiasındaki Pyongyang'a inanmadığını söyleyen Güney Kore dışişleri bakanına sert tepki gösterdi. Kim "Bu sözleri unutmayacağız, bunun bedelini ağır ödemek zorunda kalabilir" dedi.

'İLİŞKİLERİ DAHA DA SOĞUTACAK'

Kim Yo-jong, Güney Kore Dışişleri Bakanı Kang Kyung-wha’ya 'küstah' dedi Kang'ı, bu açıklamalarıyla ‘zaten gergin olan ilişkilerinin daha kötü hale getirmekle' suçladı: “Sonuçlarını göz önünde bulundurmadan düşüncesizce yaptığı bu sözleriyle Kore'nin kuzeyi ile güneyi arasındaki soğuk ilişkileri daha da soğutma konusunda çok istekli olduğu anlaşılıyor."

'TÜM İŞARETLER TERSİNİ GÖSTERİYOR'

Güney Kore Dışişleri Bakanı Kang, Bahreyn'de düzenlenen bir forumda, Kuzey Kore'de hiçbir vakanın olmadığına 'inanmanın zor' olduğunu ifade etmiş, Pyongyang'ın Seul'un salgına karşı yardım etme teklilerine yanıt vermediğini eklemişti. Sputnik'in aktardığına göre, "Aslında pandemi Kuzey Kore'yi daha çok Kuzey Kore yaptı. Yani daha kapalı ve Covid-19'a karşı alınacak önlemler konusunda çok az tartışmanın yapıldığı, yukarıdan aşağıya ilerleyen bir karar verme süreci var" ifadelerini kullanan Kang, şu değerlendirmeyi yapmıştı: "Tüm işaretler, rejimin var olmadığını söyledikleri hastalığı kontrol etmeye yoğun bir şekilde odaklandığını gösteriyor."

Virüsün ülkeye girişini önlemek için geçen ocak ayından itibaren sınırlarını kapatan Kuzey Kore, hala ülkede herhangi bir korona virüsü vakasının bulunmadığı konusunda ısrar ediyor. En son ülkenin lideri Kim, de büyük bir askeri tören sırasında bu iddiaları tekrarladı. Ancak birçok uzman, virüsün çıkış noktası ve Kuzey Kore'nin komşusu Çin'in ülkeye ticaret ve yardım sağlayan başlıca ülke olduğunu göz önünde bulundurarak, böylesi bir durumda hiçbir vakanın bulunmadığına dair iddiaların imkansız olduğunu belirtiyor. (Kaynak: Sputnik)