Kuzey Kore: Nükleer güçleri maksimum hızda geliştireceğiz

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ülkenin ordusunun kuruluş yıl dönümü kutlamaları sırasında yaptığı açıklamada nükleer güçlerini maksimum hızda geliştireceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Kuzey Kore ordusunun kuruluşunun 90'ıncı yıl dönümü kutlamaları kapsamında başkent Pyongyang'da düzenlenen törende, ülkedeki nükleer gücü artırma hedeflerini açıkladı.

Kuzey Kore'nin ajansı KCNA'nın haberine göre, Kim, kıtalar arası balistik füzelerin sergilendiği törende yaptığı konuşmada, ülkesinin nükleer güçlerini "maksimum hızda" geliştireceğini söyledi.

'NÜKLEER GÜÇLER İKİNCİ GÖREVİ YERİNE GETİREBİLİR'

Nükleer gücü artırma hedefinin caydırıcılık olduğunu savunan Kim, "Topraklarımızda istenmeyen bir durum ortaya çıkarsa nükleer kuvvetlerimiz, tek bir görevle sınırlandırılamaz. Eğer herhangi bir güç, temel çıkarlarımıza müdahale etmeye çalışırsa nükleer güçlerimizin ikinci görevini yerine getirmekten başka seçeneği olmayacaktır" dedi.

KCNA'nın haberinde, geçit töreninde Kuzey Kore'nin bilinen en büyük kıtalararası balistik füzesi olan Hwasong-17'nin yer aldığı da belirtildi.

Kuzey Kore yıl başından bu yana peş peşe balistik füze denemeleri yaptığı için Güney Kore'nin tepkisini çekmişti. (DIŞ HABERLER)