Kuzey Kore liderinin kardeşinden nükleer silah tehdidi

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un kız kardeşi Kim Yo Jong, Güney Kore’nin saldırdığı bir durumda nükleer silah kullanabileceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un kardeşi Kim Yo Jong, Güney Kore’nin saldırdığı bir durumda kendilerinin nükleer silah kullanabileceklerini söyledi.

Aynı zamanda üst düzey hükümet yetkilisi olan Kim, Güney Kore Savunma Bakanı Suh Wook’un son zamanlarda Kuzey Kore’ye yönelik olası saldırılar düzenlenmesiyle ilgili yaptığı açıklamalar için “çok büyük hata” ifadelerini kullandı.

Suh, geçtiğimiz hafta Güney Kore ordusunun çeşitli füzelere sahip olduğunu ve Kuzey Kore’yi hızlıca ve isabetli hedefleyebileceğini söylemişti.

Suh’un açıklamalarını kınayan Kim, Güney Kore’nin “tehlikeli askeri adım” atması halinde Pyongyang yönetiminin Seul’da önemli noktalarını vuracağını ifade etti.

Geçtiğimiz ay Güney Kore Cumhurbaşkanı olarak seçilen Yoon Suk-yeol, Kuzey Kore’ye karşı ülkenin askeri güvenliğinin arttırılması gerektiğini savundu. Kim’in uyarılarının muhatabının Yoon olduğu düşünülüyor. (DIŞ HABERLER)