Kuzey Kore lideri Kim Jong-un: ABD ile diyaloğa ve yüzleşmeye hazır olunmalı

Devlet haber ajansı KCNA'nın aktardığına göre Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ülkesinin ABD ile 'diyaloğa, özellikle de yüzleşmeye hazır olması gerektiğini' belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ülkesinin ABD ile 'diyaloğa, özellikle de yüzleşmeye hazır olması gerektiğini' söyledi. Devlet haber ajansı KCNA'nın aktardığına göre, İşçi Partisi Merkez Komitesi üyeleriyle yaptığı toplantıda Joe Biden yönetiminin Kuzey Kore politikasını ele alan Kim, Washington ile başa çıkmak için 'uygun stratejik ve taktiksel karşı koyma önlemlerinden' bahsetti.

KCNA'da yer alan haberde, "Genel Sekreter, devletimizin onurunu ve bağımsız kalkınma konusundaki çıkarlarını korumak için yüzleşmeye tam olarak hazır olunması gerektiğini söyledi" ifadeleri kullanıldı. Kim'in açıklamaları, geçtiğimiz az ABD'nin Kuzey Kore Özel Temsilcisi olarak atanan Sung Kim'in Güney Kore ziyaretinden günler önce geldi.

'BIDEN'I KIŞKIRTMAKTAN KAÇINIYOR'

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nden (MIT), nükleer ilişkiler uzmanı Vipin Narang, 'bekle ve gör politikasını' devam ettiren Kim'in, Biden yönetimini 'kışkırtmaktan kaçındığını' söyledi. Narang, "Kuzey Kore'nin gıda ve Covid-19 durumuyla ilgili raporlar göz önünde bulundurulduğunda, Kim'in yakın dönemde çatışmadan kaçınmak istediği varsayılabilir" dedi. Seul'dan Kuzey Kore uzmanı Yang Moo-jin ise, Kim'in 'müzakerelere geri dönme konusunda istekli olacağına dair' Washington'a mesaj gönderdiğini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Kim, ülkede gıda sıkıntısı olduğunu kabul etmişti. İşçi Partisi Merkez Komitesi üyelerine hitap eden Kim, tarım sektörünün geçtiğimiz yıl yaşanan ve sellere yol açan tayfunlar nedeniyle tahıl üretim hedeflerine ulaşamadığını söylemişti. (DIŞ HABERLER)