Kuzey Kıbrıs'ta 'deprem' tartışması: 'Dışişleri Bakanı kendinden geçti'

Krize müdahalesiyle eleştirilen Ertuğruloğlu, "Başka bir ülkeye gidebilirler" dedi. Erhürman ise, "'Başka bir ülkeye gidebilirsiniz' diyecek kadar kendinden geçti" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kuzey Kıbrıs'ın Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, kendisini eleştirenlere tepki gösterdi. Depremlerin yarattığı krize müdahalesi nedeniyle eleştirilen Ertuğruloğlu, Kıbrıslı muhaliflere yönelik, "Benimle aynı ülkede yaşamak mecburiyetinde değiller; kendilerini burada zorla tutmuyoruz, daha mutlu olacakları başka bir ülkeye gidebilirler" ifadelerini kullandı. Ertuğruloğlu'nun açıklamasına, ana muhalefetten de yanıt geldi. 

"Bu ülke bizimdir, Rum’a peşkeş çekmeye çalışanların değil" diyen Ertuğruloğlu, "Bir süredir şahsımı hedef alan seviyesiz, gerçekleri çarptıran terbiyesiz ve hadsiz saldırılara karşı devlet ciddiyeti anlayışımla tepkisiz kalmamın artık bir zafiyet olarak algılanması noktasında aşağıdaki açıklamayı yapmak kaçınılmaz olmuştur" ifadelerini kullandı. KKTC Dışişleri Bakanı, Kıbrıs Rum tarafının Türkiye'ye sunduğu yardım teklifini yorumladı ve konu hakkında yaşananları özetledi. Ertuğruloğlu ayrıca, Türkiye-Kıbrıs hattında deprem sürecinde şimdiye dek yaşanan gelişmelere ve temaslara da değindi.

'YAPTIKLARI YOK HÜKMÜNDEDİR'

Açıklamanın devamında ise, şu ifadelere yer verildi: "İdeolojik saplantılarından kurtulamayıp gerçeği görmemekte ve anlamamakta ısrar edenler, siyasi çıkarlar uğruna, yaşadığımız derin acıları istismara kalkışmıştır. Sözde Rum yardımları konusundaki gerçeği kamuoyuna açıklamış olmamıza rağmen, belli bir kesim hezeyan içinde, sanki yardımları ben engellemişim gibi şahsımı ve Dışişleri Bakanlığımızı hedef alarak, kamuoyuna kasıtlı olarak asılsız paylaşımlar yaymaya devam etmiştir. Türk milletinin yüz karası olanlar, benimle “utanç duyduklarını” ifade ediyorlarmış. Benim için yok hükmünde olanların, kendileri gibi söyledikleri de yazdıkları da yaptıkları da yok hükmündedir. Benimle aynı ülkede yaşamak mecburiyetinde değiller; kendilerini burada zorla tutmuyoruz, daha mutlu olacakları bir ülkeye gidebilirler. Çünkü, bu ülke yani Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), bu ülkeyi savunanların, bu ülkeye hizmet edenlerin, Türk Ulusuna hizmet edenlerin ülkesidir. Bu ülke bizimdir, Rum’a peşkeş çekmeye çalışanların değil."

'KİMSENİN KİMSEYİ KOVMAYA HAKKI YOKTUR'

Yeni Düzen gazetesinde yer alan yeni bir habere göre, ana muhalefetteki Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Ertuğruloğlu’na ilişkin "Kendinden geçti" yorumunda bulundu.

Erhürman, "Tahsin Ertuğruloğlu, bir kez daha kendisi gibi düşünmeyenleri 'ülkeyi Rum'a peşkeş çekmeye çalışanlar' olarak niteledi. Ülkenin sahibi edasıyla, kendisi için 'yok hükmünde olanlar'a başka bir ülkeye gidebilirsiniz' diyecek kadar da kendinden geçti! Bu çağa ait olmayan bir zihniyet, bir üslup! Neyse ki acılar karşısında bir bütün olan bu halk nezdinde bu zihniyet de bu üslup da yok hükmünde!" açıklamasını yaptı. 

CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy ise antidemokratik, faşist zihniyetin çok eskiden kalma bir tavır ve düşünce olduğunu, sorun çözmek yerine ürettiğini belirterek, "Kimsenin kimseyi bu ülkeden görüşlerinden dolayı kovmaya hakkı yoktur, haddi de değildir" dedi.