Kuzey Kıbrıslı Münür Rahvancıoğlu Türkiye’ye alınmadı

Bağımsızlık Yolu Partisi'nin Genel Sekreter Yardımcısı Münür Rahvancıoğlu, Türkiye'ye alınmadı. Rahvancıoğlu, "Dünya zorbalara kalmadı kalmayacak" açıklamasını yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin son dönemde muhalif Kıbrıslılara uyguladığı 'yasaklı kişiler listesi' genişliyor. Son olarak, Bağımsızlık Yolu Partisi'nin (BYP) Genel Sekreter Yardımcısı ve aynı zamanda Kuzey Kıbrıs Çalışma Bakanlığı Müfettişi Münür Rahvancıoğlu, Türkiye'ye alınmadı. Parti üyelerinin alındığı ancak Rahvancıoğlu'nun ülkeye girişine izin verilmediği belirtildi. 

BYP'den yapılan açıklamaya göre parti, 'Kıbrıs Türk halkının yürüttüğü mücadeleyi Türkiye’deki sosyalist çevrelere aktarmak ve ilişkiler geliştirmek' hedefiyle Ankara'ya ziyaret gerçekleştirdi. BYP'nin heyetinde yer alan Rahvancıoğlu'nun Türkiye'ye girişi, "N-82" kodu gerekçe gösterilerek engellendi. Rahvancıoğlu daha sonra tarifeli bir uçakla Kıbrıs'ın kuzeyine geri gönderildi. Rahvancıoğlu, adaya dönüşünden sonra polisler tarafından 'iyi karşılandığını', Kıbrıs’a dönüş uçağı saatine kadar Türkiye’ye giriş yasağı olan kişiler için ayrılmış özel bir bölümde bekletildiğini açıkladı.

Rahvancıoğlu, Ankara’ya giriş yapamadığını ancak polislerden, taşeron güvenlik çalışanlarından ve havayolu görevlilerinden yaşam koşulları, gelecek kaygıları ve pahalılıkla ilgili bilgi edindiğini aktardı ve onlara teşekkür etti. Kıbrıslı siyasetçi ayrıca, "Türkiye Cumhuriyeti devletini bugün yönetimi altında tutan kişiler, Kıbrıslı Türk halkının varlık, kimlik ve iradesini savunmayı, Kıbrıs’ın bağımsız, birleşik ve federal bir yurt olarak tesis edilmesini istemeyi, Türkiye güvenliğine bir tehdit olarak algılıyor. Türkiye’nin aydınlık geleceği de barıştan, federasyondan ve Kıbrıslı Türklerin kendi iradesine sahip bir özne olmasından geçmektedir. Gün gelecek o fikirler yeşerecek, tomurcuklanarak meyve verecek ve Türkiye halkları da Kıbrıs halkları da özgür ve barış içinde kardeşçe yaşayacak, dünya zorbalara kalmadı kalmayacak" mesajını verdi.

BYP Genel Sekreteri Celal Özkızan ise yeni gelişmeyle ilgili olarak, “Baskılar ne bizleri yıldıracak ne de bir adım geri atmamızı sağlayacaktır” dedi.

Rahvancıoğlu ile birlikte Türkiye’ye girişi engellenen Kıbrıslı Türklerin sayısı 7’ye yükseldi. Daha önce de eski Cumhurbaşkanlığı Basın Koordinatörü Ali Bizden, araştırmacı ve doktor Ahmet Cavit An, eski parlamenter ve doktor Okan Dağlı, Basın-Sen Başkanı Ali Kişmir, Sol Hareket Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan ve BRTK eski Müdürü Aysu Basri Akter’in Türkiye’ye girişine izin verilmemişti.