Kuzey Dakota'da Covid-19 nedeniyle ölen aday yarışı kazandı

Korona virüsü nedeniyle geçtiğimiz ay ölen bir adayın, Kuzey Dakota'da eyalet seçimlerinde yarışı kazandığı aktarıldı. Cumhuriyetçi aday David Andahl'ın annesi, "Tutkulu olduğu çok şey vardı, meclise girip yardımcı olabilmeyi umuyordu" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Kuzey Dakota eyaletinde, Covid-19 nedeniyle ölen bir kişinin eyalet meclisi seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre kazandığı belirtildi. Cumhuriyetçi Parti'den aday olan 55 yaşındaki David Andahl'ın eyalet seçimini önde götürdüğü kaydedildi.

Korona virüsü nedeniyle 5 Ekim'de ölen Andahl'ın Bismarck'tan Dave Nehring'le birlikte, Demokrat rakiplerine karşı yarışta sırasıyla yüzde 35 ile yüzde 45 oranında önde olduğu aktarıldı.

'BUNUN BİR PARÇASI OLMAK İSTİYORDU'

David Andahl'ın annesi Pat Andahl, "Tutkulu olduğu çok şey vardı, meclise girip yardımcı olabilmeyi umuyordu. Bunun bir parçası olmayı dört gözle bekliyordu" dedi. Gazetecilerle konuşan anne Pat Andahl, oğlunun korona virüsü nedeniyle enfekte olduktan dört gün sonra öldüğünü söyledi. (DIŞ HABERLER)

Etiketler ABD seçim David Andahl