Kuzey Avrupa Darcy Fırtınası'nın etkisi altında

Avrupa'nın kuzeyi, Darcy Fırtınası'nın etkisi altında. Hollanda'da son 10 yılın ilk büyük fırtınası yaşanırken, Almanya ve İngiltere'de de yoğun kar yağışı yaşanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kuzey Avrupa'nın büyük bölümü soğuk hava dalgasının etkisi altına girerken, Hollanda'da son 10 yılın ilk büyük fırtınası yaşanıyor. Hollanda makamları, kötü hava koşulları nedeniyle tüm korona virüsü test merkezlerini kapattı. Ulaşımda sorunlar yaşanırken, kuzey bölgeleri kar altında kalan Almanya'yla demiryolu ulaşımı da sekteye uğradı.

Hollanda'da kırmızı alarm verilirken, rüzgarın şiddetinin satte 90 kilometreyi bulabileceği tahmininde bulunuldu. Gün boyu yoğun kar yağışı düşerken, yollarda gecikmeler yaşandı. Halka yola çıkmama çağrısı yapıldı.

Eindhoven Havaalanı kapatılırken, uçuşlar Almanya'ya yönlendirildi. Amsterdam'daki Schiphol Havaalanı'nda da gecikmeler yaşanabileceği uyarısı yapıldı.

Almanya'da da kar yağışı trafik sıkışıklıklarına ve tren seferlerinde gecikmelere yol açtı. Cumartesi gününden bu yana 222 trafik kazası yaşandığı bildirildi. Almanya'da gece saatlerinde kar yağışının artması bekleniyor.

Yoğun kar yağışı ve fırtına İngiltere'nin kuzeyinde ve doğu bölgelerinde de etkili oluyor. Londra'da dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı aralıklarla devam ederken, rüzgar da şiddetli esiyor.

Kuzey Avrupa'da soğuk havanın hafta ortasına dek sürmesi bekleniyor. (BBC Türkçe)