'Kuzenimin arkadaşının testisleri aşıdan şişmiş' diyen rapçi Nicki Minaj'a Fauci'den yanıt

Rapçi Nicki Minaj'ın 'Kuzenimin arkadaşının testisleri aşıdan şişti, nişanlısı düğünü iptal etti' iddiasına Dr. Anthony Fauci'den yanıt geldi: Aşıların kısır yaptığına dair herhangi bir kanıt yok.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünyaca ünlü rapçi Nicki Minaj'ın Covid-19 aşılarının kısır yaptığını iddia edip 'Triniad'daki kuzeninin bir arkadaşının aşıdan sonra testislerinin şiştiğini ve nişanlısının düğünü iptal ettiğini' öne sürmesine, ABD Başkanı Joe Biden'ın sağlık başdanışmanı Anthony Fauci'den yanıt geldi. Fauci, CNN televizyonuyla söyleşisinde aşının kısırlığa yol açtığı iddiasının doğru olmadığını vurguladı.

Twitter ve Instagram'da on milyonlarca takipçisi olan Nicki Minaj, Triniad'daki kuzeninin, bir arkadaşının aşı yaptırıp kısır olmasından sonra aşı yaptırmadığını öne sürmüştü. Kendisi de aşı olmadığı için Met Gala etkinliğine katılamayan Minaj, Triniad'daki kişinin testislerinin aşıdan sonra şiştiğini iddia etmiş; bu kişinin nişanlısının bu yüzden birkaç hafta sonraki düğünü iptal ettiğini savunmuştu.  

Bu iddia, CNN televizyonunda Fauci'ye soruldu. Sunucu Jake Tapper, Fauci'ye 'normalde bu soruyu sormayacağını' ama Minaj'ın çok fazla takipçisi olması ve iddiasının aşı karşıtlarınca kullanılması nedeniyle bu konuyu ele almak istediğini belirtti; "Dr. Fauci, aşıların erkeklerde veya kadınlarda kısırlık yaptığına dair herhangi bir kanıt var mı?" diye sordu.

Fauci, "Jake, bu sorunun yanıtı çok güçlü bir hayır. Böyle bir şeyin olduğuna dair herhangi bir kanıt olmadığı gibi, olabileceği yönünde mantıklı bir neden-sonuç ilişkisi de yok. Dolayısıyla sorunun yanıtı hayır" dedi.

Tapper, Minaj kadar ünlü bir uluslararası ismin yalan bilgi yaymasına nasıl karşı konulacağını da sordu. Fauci, böylesi yanlış bilgilerle mücadele etmenin yolunun çok fazla doğru bilgi sunmak olduğunu belirterek, bilimin tekil örneklerle ilgili olmadığını vurguladı. (DIŞ HABERLER)