Kutsal Motor’dan ‘faşist’ açıklaması: 'Ama'sız, 'fakat'sız, en içten şekilde özür diliyoruz

"Aşırı Ünlülerle Kısa Görüşmeler" programında Prof. Dr. Nurhan Karadağ hakkında söylenen sözler tepki alınca Kutsal Motor açıklamada bulundu: Bu hatadaki tüm sorumluluk Kutsal Motor ailesine aittir. Nurhan Karadağ'ın ailesinden ve yakınlarından 'ama'sız, 'fakat'sız, en içten şekilde özür diliyoruz ve ilgili kısmı videodan kaldırdığımızı paylaşmak istiyoruz."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Youtube'da Kutsal Motor adlı kanalda yayınlanan "Aşırı Ünlülerle Kısa Görüşmeler" isimli programın 38. bölümünde Prof. Dr. Nurhan Karadağ hakkında söylenen sözler tepki çekince kanal, sosyal medya hesabından bölüm ve tepkilere dair bir açıklama yayınladı. 

"Bilgi dağarcığımızda kişisel hayatına ve öğrenci ilişkilerine dair çok az bilgi bulunan Prof. Dr. Nurhan Karadağ için kullandığımız 'faşist' kelimesi maksadını aşmıştır. Konuyu başka bağlamlarda, daha doğru kelime seçimleriyle, daha teorik biçimde tartışabilecekken, kurduğumuz mizahın 'anlık' yapısı bizi maksadını aşan, altını dolduramadığımız, etraflıca tartışamadığımız bir şakaya sürükledi. Bu hatadaki tüm sorumluluk Kutsal Motor ailesine aittir. Nurhan Karadağ'ın ailesinden ve yakınlarından 'ama'sız, 'fakat'sız, en içten şekilde özür diliyoruz ve ilgili kısmı videodan kaldırdığımızı paylaşmak istiyoruz" ifadeleri kullanılan açıklama şöyle devam etti:

'MİZAH ANLAYIŞIMIZ İÇİN KİMSEDEN ÖZÜR DİLEMİYORUZ'

"Öte yandan programın sunucusu ve ortaklarından olan Zeynep Ocak'ın sosyal medya hesabından yayınladığı metinde bahsettiği gibi herkesin kutsallarının olduğu bir yerde mezvubahis dokunulmazlıkların eleştiri kültürünü körelttiğine, kara mizahın önemli, işlevsel olduğuna, 'ustalar ve üstadların' metotlarının aydınlık taraflarının olduğu kadar karanlık taraflarının da olabileceğine ve biz başta olmak üzere kimsenin kusursuz olamayacağına yönelik inancımız sürüyor. 

Kendi değerlerini birilerine empoze etmeye çalışan ve her tartışmada ortaya çıkan o kalabalığın refleksleri yine devreye girmiş durumda olsa da biz genel mizah anlayışımız için kimseden özür dilemiyoruz ve kimseden icazet almayı da düşünmüyoruz. Programdaki gülüşmelerin Nurhan Karadağ'ın vefatını yeni öğrenmenin anıyla, kendi kırdığımız pota yönelik olduğunun, önceki programlarda yapılan bazı şakalarla olan bağlantısının ve -çok anlaşılır sebeplerle- yanlış anlaşıldığının da altını çizmek isteriz. Tamamen kendi düştüğümüz bu duruma güldüğümüzü yinelemekle birlikte ölümle ilgili her türlü şakanın yapılacağına dair inancımız baki kalmakta."