Kuryenin intihar ettiği yalanını kim uydurdu?

Gazeteci Gökçer Tahincioğlu, "Sadece iki polis hakkında soruşturma açılarak geçiştirmek de mümkün değil. Belli ki o iki polisle sınırlı değil bu planlama" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gökçer Tahincioğlu bugün T24'teki köşesinde, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un İstanbul'da ölümüne neden olduğu motokurye Yunus Emre Göçer cinayetiyle ilgili olarak, "Otistik çocuğunun yanında olabilmek için TIR şoförlüğünü bırakıp kuryelik yapan Göçer'in ailesine intihar ettiği bilgisinin verilmesine kadar uzanan büyük bir zalimlik..." diye yazdı. 

Gökçe'nin yazısından bir bölüm:

"Mahmud'un kazadan sonra itinayla kaçırıldığı ortada. Düzenlenen tutanakta Göçer'in suçlanması, olayın nasıl meydana geldiğinin anlatılmasına rağmen Mahmud'un serbest bırakılması ve ülkesine kaçmasına fırsat verilmesi, birilerinin kazadan hemen sonra bunları organize ettiğini gösteriyor.

Peki intihar iddiası nereden çıktı? Bu iddianın ailesine söylenmesine kim karar verdi?

Mesele, öyle "kaza" denilerek geçiştirilecek gibi değil. Bir Türkiye manzarası var karşımızda… Sadece iki polis hakkında soruşturma açılarak geçiştirmek de mümkün değil. Belli ki o iki polisle sınırlı değil bu planlama… Tutanağın gerçeğe aykırı olarak tutulmasını isteyenden, aileye yalan söylenilmesi talimatı verene kadar uzanan bir zincir var." (YAZININ TAMAMI)