Kurtulmuş'tan İmamoğlu'na: Cumhurbaşkanı adaycılığı oynamayı bıraksın

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, İmamoğlu'nun 'Halkımızın metroyla buluşmasını engelliyorlar' sözlerine yanıt verdi: 'Yerim dar' mazeretini, cumhurbaşkanı adaycılığı oynamayı kenara bıraksın...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş A Haber yayınına katıldı, gündemi değerlendirdi. 

"Bugün İBB Başkanı, 'Tüm faaliyetlerimizde engelleniyoruz. Afişler astıracağım, projelere onay çıkmıyor, imzalar atılmıyor' dedi. İBB'yi engelliyor musunuz?" sorusunu karşılık Kurtulmuş, "Bu sorunun cevabını AK Parti İBB Meclisi Grup Başkanvekili Tevfik Göksu ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe sık sık veriyor" deyip şöyle devam etti:

'CUMHURBAŞKANIMIZI ÖRNEK ALMASINI TAVSİYE EDERİM'

"İmamoğlu'nun muhatabı bu arkadaşlarımızdır. Ben burada bir İstanbullu olarak İmamoğlu'na, bu tür siyasi polemikler içinde vaktini geçirmek yerine 16 milyon İstanbulluya hizmet etmek için halkın verdiği yetkiyi çok iyi kullanmasını... Bunun için hangi adımı atacaksa da bizim meclis grubumuzun da kendisine destek olduğunu buradan açık bir şekilde söylemek isterim. 'Ben hizmet etmek istiyorum ama edemiyorum. Yerim dar.' mazeretini bir kenara bıraksın. Kendi partisi içinde cumhurbaşkanı adaycılığı oynamak meselesini bir kenara bıraksın ve İstanbul'da milletin verdiği oylarla seçilen belediye başkanı olarak İstanbul'a hizmet için bir dakikasını boşa geçirmesin. Cumhurbaşkanımızın da belediye başkanlığı yaptığı zamanı hatırlıyoruz. Cumhurbaşkanımız gece 3-4'lerde talimatını verir ve kontrolünü yapardı. Zaten böyle yaptığı için, hizmeti halka götürdüğü için belediye başkanlığından cumhurbaşkanlığına geldi. Madem bir şeye özeniyorsunuz, Cumhurbaşkanımızı bu konuda örnek almasını tavsiye ederim. İstanbul'a hizmet etsin. Hizmetlerle gönüllere girsin. Sosyal medya ve algı operasyonları üzerinden siyaset yapmak bir şeydir. Bunu küçümsemiyorum. Sonuçta bir reklamdı 'İmaj hiçbir şeydir, önce susuzluğunu gider.' İstanbul halkı temel ihtiyaçları noktasında birkaç sene içinde ne kadar geriye gittiğini görüyor."

'BİR KAYYİM ATAMA SÜRECİ DEĞİL'

İBB'deki teftişi de hatırlatan Kurtulmuş, "Orada teftiş devam ediyor. Müfettişler atandı. Rutin bir idari soruşturma. Adli soruşturma değildir. Terörle irtibatlı ve iltisaklı olduğu iddia edilen bazı kişiler vardır. Bunların buradaki durumları soruşturuluyor. İdari soruşturma devam eder. Yoksa bir kayyum atama süreci değil. O günlerde çok yanlış bir operasyonla mağduriyet çıkarmaya çalıştılar. İdari soruşturma devam ediyor. Sonuçlarını hep beraber göreceğiz" diye konuştu. (AA)