Kurtulmuş'tan EYT yanıtı: Epeydir bakanlığın gündeminde, yeterince çalıştık

Numan Kurtulmuş EYT ile ilgili soru üzerine "Milletin gündeminde olup da bizim gündemimizde olmayan konu yok. Bu konu epeydir bakanlığın da gündeminde. Bu konuyu yeterince biliyoruz ve çalıştık" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri harekatından Türkiye'nin alacağı dersler olduğunu belirten Kurtulmuş, "Bu savaşla ilgili Türkiye olarak bizim de alacağımız çok sayıda ders, çıkaracağımız sonuçlar olduğunun altını çizmek isterim. Bunlardan birisi, içinde bulunduğumuz coğrafyada Türkiye'nin yeniden güçlü, büyük Türkiye olarak ayakta durmaktan başka şansı yoktur" diye konuştu.

"Karadeniz'deki, Kafkaslar'daki, Doğu Akdeniz'deki, Suriye'deki, Orta Doğu'daki, Kuzey Afrika'daki, Yemen'deki gelişmeler... Bütün çevremizde olup bitenlerin birinci derecede Türkiye'yi ilgilendirdiği aşikardır" diyen Kurtulmuş, "Tabiri caizse çatışma bölgelerinin tam ortasında olan bölge, Türkiye'dir. Onun için Türkiye'nin bizim yıllardır söylediğimiz ve siyasi iddiamızın, siyasi irademizin merkezine oturttuğumuz yeniden güçlü, büyük Türkiye idealine sahip çıkmaktan başka bir şansımız yoktur" ifadelerini kullandı.

'CUMHURBAŞKANIMIZ DÜNYA KAMUOYUNDA KÜRESEL LİDER OLARAK TELAKKİ EDİLİYOR'

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya-Ukrayna krizinin, askeri güçle ve çatışmayla değil, müzakereyle sonlandırılması için çalışma yürüttüğünü ve görüşmeler yaptığını söyleyen Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız ortaya koyduğu bu liderlik hem sorunun çözümü için bir liderlik olarak görülüyor hem de dünya kamuoyu bakımında Recep Tayyip Erdoğan bir küresel lider olarak telakki ediliyor, kabul ediliyor ve teyit ediliyor. Bu çabalarımızın önümüzdeki en kısa süre içinde, Sayın Putin ve Zelenskiy'nin yüz yüze görüşmesinde, Türkiye'nin daha fazla etkisini artırarak bu müzakerenin sağlanması ve bir an evvel buradaki barışın temin edilmesi mümkün olur diye düşünüyoruz."

'EYT EPEYDİR BAKANLIĞIN GÜNDEMİNDE'

Bir gazetecinin, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ve yıpranma konusunda gelinen son duruma ilişkin sorusu üzerine Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Milletin konuştuğu, talep ettiği, beklentilerinin tamamını masaya yatırırız. Bunların tamamıyla ilgili çalışmalarımızı öteden beri sürdürürüz. Milletin gündeminde olup da bizim gündemimizde olmayan hiçbir konu yoktur. Ancak devlet yönetiminde bir şeyi talep etmek başka bir şey, onu gerçekleştirebilmek başka bir şeydir. Taleplerin gerçekleştirilebilmesi için de eldeki imkanlar, fırsatlar, öncelikler çerçevesinde bu değerlendirmeler yapılır. Yaparken de milletin hayrına olacak şekilde sonuçlar alabilmek için gayret sarf edilir. Bundan milletimiz emin olsun bu konu epeydir bakanlığın da gündemindedir. Bu konuyu yeterince biliyoruz ve çalıştık. İnşallah milletin hayrına sonuçlanmasını ümit ederiz."

ASGARİ ÜCRET YANITI: HAYAT PAHALILIĞINI HAFİFLETMEK İÇİN BÜTÜN İMKANLARI KULLANMAK ŞART

"Asgari ücret için altıncı aydan itibaren hazırlık olabilir mi?" sorusu üzerine Numan Kurtulmuş, memur maaşlarıyla ilgili zam yapılırken temmuz ayında bunlara ilave zam yapılabileceğinin söylendiğini hatırlattı.

Kurtulmuş, "Özel sektör için konuştuğumuzda biz Türkiye'nin ekonomik olarak olağanüstü bir dönemden geçtiğini görüyoruz. Gerçekten büyük bir hayat pahalılığı baskısının vatandaşlarımızın üstünde olduğunu ve bunun da hafifletilmesi için elimizdeki bütün imkanları kullanmanın şart olduğunu görüyor ve bunu uyguluyoruz." dedi.

'6 MUHALEFET PARTİSİ DEĞİL 7 PARTİ'

Masada 6 parti değil, görülmeyenle birlikte 7 parti vardır"

Bir gazetecinin "6 muhalefet lideri yarın yuvarlak masa toplantısında bir araya gelecek. Konu da yine parlamenter sisteme geçiş süreci. Bu toplantılardan bir sonuç çıkar mı?" sorusu üzerine Kurtulmuş, "Bir kere tashih etmek lazım. 6 muhalefet partisi değil, 7 muhalefet partisi. O masada kendisi fiilen olmayan ama ruhu orada olan partiyi de unutmayın. O partiye de haksızlık yapmayın. Çünkü haksızlık yapıldığı zaman onlar hatırlatıyorlar. Meclis kürsüsünden arkadaşlarım da hatırlar. Biz olmasaydık bu koltuklarda oturamazdınız diyorlar. Biz olmasaydık İstanbul'u ve Ankara'yı alamazdınız diyorlar" yanıtını verdi.

'BU SİSTEM, BİR KİŞİ İSTEDİĞİ İÇİN KABUL EDİLMİŞ BİR SİSTEM DEĞİL'

"Partiler bir araya gelir biz bundan hiç rahatsızlık duymayız" diyen Kurtulmuş, "Ortak bir kanaat etrafında birleşirler ama şöyle davranmanın Türkiye demokrasisi açısından yanlış olduğunu düşünüyorum. Şu andaki sistem Cumhurbaşkanlığı sistemidir. Bu sistem herhangi bir kişi istediği için kabul edilmiş bir sistem değildir. Bu sistem parlamentodaki oylar artı milletin referandumda verdiği yüzde 52 ile millet tarafında tescil edilmiş, kabul edilmiş ve şu anda meşru olarak işleyen bir sistemdir. Bu sistemi beğenmiyorum ve değiştireceğim demek sadece millete aittir. Demokraside hakem de hakim de millettir. Milletten başkasının ben şunu istemiyorum böyle olsun demesi bize eski dönemleri hatırlatıyor" ifadelerini kullandı.

'BÜTÜN ANKETLERDE BİRİNCİ PARTİYİZ'

Bir gazetecinin seçim anketleriyle ilgili sorusu üzerine Kurtulmuş, "Sözü millet söyleyecek. Kamuoyu anketleri değil. Bütün anketlerde AK Parti birinci partidir. CHP çıkıp şunu söylüyor mu? 'Ben Türkiye'nin birinci partisiyim', 'Kamuoyu anketlerinde biz önde çıktık.' Cumhuriyet Halk Partisi'nin anketinde dahi yok. Cumhuriyet Halk Partisi artı HDP'yi toplayın. Neresinden toplarsanız toplayın 35'in bir gram üzerine çıkmaz. Türkiye'nin siyasi denklemi bu" şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)