Kurtulmuş: Birleşmiş Milletler bir çöp

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Birleşmiş Milletler dediğiniz şey artık kağıttan bir kaplan bile değil. Neredeyse çöp tenekesine atılmış fonksiyonsuz bir kuruluştan ibarettir” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Kocaeli Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı açılış töreninde İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları hakkında konuştu.

DHA'nın aktardığına göre Kurtulmuş şunları söyledi: 

"Orta dünya barışının kapısı Orta Doğu’dur. Bu kapının kilidi de Filistin halkının özgür ve esenlik içerisinde yaşamasıdır.  İnşallah Türkiye olarak hem şu andaki acil sorunun çözülmesi hem de kalıcı olarak bir siyasi çözüm bulunabilmesi için gayret sarf ediyoruz. ‘Dünya sistemi’, ‘uluslararası sistem’, ‘uluslararası hukuk’, ‘insan hakları’, ‘savaş hukuku’ bir sürü artık anlamını yitirmiş kavramdan bahsediyoruz. Allah aşkına Birleşmiş Milletler nerede savaşı durdurdu? Nerede insani sorunlara çözüm buldu? Burnumuzun dibindeki Ukrayna-Rusya arasındaki savaşı durdurabildi mi? Dünyanın birçok yerinde devam eden iç çatışmalara çözüm bulabildi mi? Açık bir şekilde de devam eden bu insan hakları ihlallerine karşı, bu insanlığa karşı işlenmiş suçlara karşı herhangi bir tedbir alabildi mi? Birleşmiş Milletler konseyinde 1 kişi kaldırsa, ‘hayır ben bunu istemiyorum’ dese hiçbir karar alamıyorsun. Ukrayna’da Rusya ‘hayır’ diyor. Filistin meselesi olduğunda Amerika ‘hayır’ diyor. Nasıl çözeceksin? Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı olduğumu biliyorum ama siyasi sorumluluğumu da kuşanarak söylüyorum. Birleşmiş Milletler dediğiniz şey artık kağıttan bir kaplan bile değil. Neredeyse çöp tenekesine atılmış fonksiyonsuz bir kuruluştan ibarettir" dedi. (HABER MERKEZİ)