Kürtçe tiyatro oyunu yasaklandı: Nedenini biliyoruz...

Kürtçeye çevrilen ve çıktığı turnede binlerce kişi tarafından izlenen oyun Antep’te yasaklandı. Oyuncular, gerekçe gösterilmeden yasaklanma kararına tepki gösterdi.

Fotoğraf: Gazete Duvar
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Batman'da Kürt tiyatrocular tarafından geçtiğimiz yıl kasım ayında kurulan Şano Ar, Kürtçeye çevirdikleri 'Kral ve Travis' oyunuyla çıktığı turne devam ediyor. Deniz Özer ve Bahoz Özsunar tarafından oynanan oyun, Antep’te yasaklandı.

Oyun 11 Şubat’ta Zeugma Müzesi Kültür Merkezi’nde oynanması planlanıyordu. Biletlerin bir ay önce satıldığı oyunun oynanmasına bir gün kala yasaklandı. Kürt oyuncular, gerekçe gösterilmeden oyunun yasaklanmasına tepki gösterdi.

Açıklama yapan Şano Ar, “Oyunun yasaklanması içeriği ve bizimle ilgili olmadığı bilinmesi gerekiyor. Yasaklanma gerekçesi, oyunun dili Kürtçe olması. Bunu kabul etmiyoruz, kabul etmeyeceğiz de.”

Tiyatro oyuncusu Deniz Özer, yayınladığı Kürtçe açıklamada, karara tepki gösterdi. Özer, şöyle dedi: “Sadece hir gün kala oyunu yasakladılar. Bir ay önce biletler satın alındı. ‘Neden yasakladınız? Gerekçeniz nedir?’ diye soruyoruz. Yanıt vermiyorlar. Ama biz nedenini biliyoruz. Çünkü biz dilimizle, Kürtçe ile yapıyoruz. Biz her zaman, her yerde oyunumuzu oynamaya devam edeceğiz. Bu da böyle biline. Siz bizi engelleyemezsiniz. Yaşasın Kürtçe tiyatro.”

Etiketler kürtçe tiyatro engel