Kürtçe çizgi roman çocuk dergisi GOG çıkıyor

Kürtçe çizgi roman çocuk dergisi GOG okur karşısına çıkıyor. Derginin kurucuları arasında yer alan İman Cici, bu projeyi hayata geçirmek için desteğe ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Anadilinde eğitim göremeyen çocuklar için Kürtçe çizgi roman çocuk dergisi GOG çıkıyor.

Adını eski bir Kürt çocuk oyunundan alan GOG, Red Kit, Yakari, Thorgal ve Milo gibi yabancı telifli işlerin yanı sıra Doğan Güzel, Ender Özkahraman gibi sanatçılarının da çizgi romanlarına yer verecek. Bunu yanı sıra Kürt masalları ve hikayeleriyle birlikte tüm dünyadan bilim ve sanat haberlerine bünyesinde yer verecek olan GOG, çocuklara eğitici bir içerik sunmayı hedefliyor. 
 
Mehmet Aslan'ın Mezopotamya Ajansı'nda yer alan haber göre, daha önce Gırgır, Pişmiş Kelle, Meme, Esmer, Ot ve Otlak gibi dergiler yanı sıra Kürtçe mizah dergisi Pine ve Kürtçe çizgi roman dergisi olan Zrîng’i çıkaran ekipte yer alan çizer İmam Cici, karikatürist, illüstratör ve çizgi romancı olarak yaptığı işlerin büyük çoğunluğunun çocuklara yönelik olduğunu kaydetti.

Anadilinde eğitim göremeyen ve çizgi romanlara ulaşamayan Kürt çocuklarına ulaşmak amacıyla Şemkur Yayıncılık’ı kurduğunu söyleyen Cici, “Çocuklarımızı evrensel değerlerle yetiştirmenin yolarından biridir çizgi roman. Çizgi roman başka kültürlere açılan eğlenceli bir kapıdır. Aynı zamanda Kürt sanat dünyasında derdini anlatmanın yollarından biri olarak çizgi roman sanatını kullanmalarını da teşvik etmek istiyoruz” dedi. 

DESTEĞE İHTİYAÇ VAR

İlerleyen dönemde dünyaca ünlü çizgi romanları albüm olarak da Kürtçeye kazandırmayı hedeflediğini ifade eden Cici, bu projeyi hayata geçirmek için desteğe ihtiyaç duyduklarını söyledi. 
 
Bu desteğin sağlanabilmesi için http://fongogo.com sitesi üzerinden destek beklediklerini ifade eden Cici, beklenilen desteğin gelmesi halinde yazılı dergi çıkaracaklarını dile getirdi. 

KAYNAK