Kürt siyasetçi Emrullah Süslü vefat etti

HADEP, KADEP ve HAK-PAR'da siyaset yapan Kürt politikacı Emrullah Süslü 56 yaşında vefat etti. Haymana'da toprağa verilen Süslü ölümünden önce prostat kanseri tedavisi görüyordu.

Emrullah Süslü
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kürt siyasetçi Emrullah Süslü 11 Ocak Pazartesi günü vefat etti. Süslü, dün Ankara Haymana'daki Yenice köyünde (Sındıran) defnedildi.

K24'ten Ömer Sönmez'in haberine göre, Süslü bir süredir prostat kanseri tedavisi görüyordu. 

SÜSLÜ'NÜN SİYASİ HAYATI

1964 yılında Ankara’nın Haymana ilçesinde doğan Şêxbizeyn Kürtlerinden Emrullah Süslü, 2000’li yıllarda Halkın Demokrasi Partisi’nde (HADEP) siyasete girdi ve daha sonra Süslü, Şerafettin Elçi’nin Katılımcı Demokrasi Partisi’ne (KADEP) katıldı. KADEP'te genel başkan yardımcılığı görevi de yürüten Süslü, siyasi hayatına Hak ve Özgürlük Partisi’nde (HAK-PAR) devam etti. Kürt siyasetçi 2018’de sosyal medya hesabından Kürdistan Bayrağı paylaşımı yaptığı gerekçesiyle tutuklandı.

'EMRULLAH SÜSLÜ KÜRDİSTANÎ KİMLİĞE SAHİPTİ'

Emrullah Süslü’nün K24’e konuşan ağabeyi Ahmet Süslü, “Kardeşim iyi bir insandı ve halkına hizmet eden biriydi. Çevresi oldukça geniş olan kardeşimin ölümü hepimizi derinden üzdü. Arkadaşlarının desteği nedeniyle gururluyuz. Allah onlardan razı olsun” dedi. Süslü'nün iş insanı kuzeni İsmail Süslü ise, “Emrullah Kürdistanî bir kimliğe sahip biriydi ve tüm yaşamı Kürt mücadelesi içerisinde geçti. Orta Anadolu Kürtleri içerisinde de değerli bir insandı” diye konuştu.

'KÜRTÇE SESLENİLMESİNDEN MUTLU OLURDU'

Süslü’nün avukat arkadaşı Levent Kanat ise Süslü için “Ona Emrullah değil, Xido derdim. Çünkü Kürtçe bir isimle kendisine seslenilmekten mutlu olurdu. Kürt sorunu karşısında yurtsever bir insandı ve hayatı boyunca Kürtçenin kullanımı ve Kürt meselesini düşündü. Kürt sorununun çözülmesini, Kürtlerin kendi dilleriyle konuşmasını isterdi” dedi. Kanat, Süslü'nün mezarında onun sevdiği şarkıyı çaldı.