Kürt sanatçı Rojda, Ağrı Dağı Müzik Festivali'ne katılmayacağını duyurdu

Sanatçı Rojda, Ağrı Valiliği, HDP’den ihraç edilen Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar ve Dosso Dossi Holding sponsorluğunda yapılacak müzik festivaline katılmayacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ağrı Valiliği, HDP’den ihraç edilen Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar ve Dosso Dossi Holding'in organize ettiği Ağrı Dağı Müzik Festivali’ne tepkiler devam ediyor. Festivalde sahne alacak sanatçılar arasında gösterilen Rojda, resmi Twitter hesabından festivale katılmayacağını duyurdu. 

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre, Rojda’nın açıklamasında, "Değerli halkımız, 9 Temmuz 2013 tarihinde yapılaması planlanan Ağrı Dağı Müzik Festivali’ne katılmayacağımı belirtmek isterim. Kimse merak etmesin ben ne olduğunu çok iyi bilen neyi  temsil ettiğimi halkıma karşı sorumluluklarımı iyi biliyor, bunları ölçüp, tartarak, sanatımı icra ediyorum. Bundan kimsenin en ufak bir endişesi olmasın. Birbirimizi ötekileştiren değil, kucaklaştıranlardan olalım. Hep fırsatta linç edenlerden değil koruyan ve kollayanlardan olalım. Bizim için hayati öneme sahip olan seçim sürecinin son günlerindeyiz. Kimsenin gündem değiştirmesine fırsat tanımadan var gücümüzle seçim çalışmalarına sarılmalı ve güçlü bir temsiliyet kazanmak için daha fazla çaba harcamalıyız" ifadelerine yer verildi. 

 

MKM'DEN 'AĞRI DAĞI MÜZİK FESTİVALİ' AÇIKLAMASI

Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM), Ağrı Dağı Müzik Festivali’nde sahne alacaklar arasında sanatçılar Rojda ve Mistefa Bazidi’nin yer almasına tepki gösterdi.

Dosso Dossi Holding'in organizasyonunda sahne alacak Kürt sanatçılara “Kürt kültürü tarihi ve hafızasını yok etmeyi amaçlayan politikalara alet olmayın” çağrısı yapan MKM'nin konuya dair yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Son zamanlarda Kürt kültürü tarihi ve hafızasını yok etmeyi amaçlayan politikalara hizmet eden ‘By Mr. Dosso Dossi’ öncülüğünde festivaller yapılmaktadır. Açık ki bu festivaller yoluyla Kürt kültürü bir soykırım kıskacı altına alınmaya çalışılıyor. Ne yazık ki varlıklarını yiğit Kürt halkına borçlu olan kimi Kürt sanatçılar da bu kirli politikaların bir aparatı haline gelmiştir. Kürt kültürü kimi Kürt sanatçılar eliyle yok edilmek isteniyor. Bizler 90’lı yıllardan bu yana Gurbet Aydınların direnişçi çizgisini halkla buluşturan Mezopotamya Kültür Merkezi sanatçıları olarak hiçbir Kürt sanatçının bu politikalara alet olmasını istemiyoruz, alet olanların da bundan vazgeçmesi ve Kürt halkının özgürlükçü çizgisine dönüş yapma çağrısı yapıyoruz."