Kurt Cobain’in saç telleri 14 bin dolara satıldı

Kurt Cobain'in saç telleri açık artırmaya çıkarıldı. Açık artırmaya çıkarılan 6 adet saç teli, 14 bin 145 dolara satıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Nirvana grubunun kurucusu ve solisti Kurt Cobain’in saç telleri, Iconic Auctions adlı müzayede şirketi tarafından açık artırmaya çıkarıldı. Sanatçının, 1989 yılında Nirvana'nın Bleach albümünü çıkarmasından 4 ay sonra, grubun tüm dünyada tanınmasından ise bir sene önce kesilen parçalardan oluşan 6 saç teli, 14 bin 145 dolara alıcı buldu.

27 yaşında vefat eden sanatçının saç telleri rekor fiyata alıcı bulurken 6.5 santimetre uzunluğundaki her bir saç telinin satış fiyatı 2 bin 357 dolara satıldı. ​Açık artırma gerçekleşmeden önce yapılan açıklamada saç tellerinin, 29 Ekim 1989'da İngiltere'nin Birmingham kentinde arkadaşı Tessa Osbourne tarafından kesilerek saklandığı belirtildi. Saç tellerini satın alan kişiye ayrıca, Cobain'in elinde makas tutan Tessa Osbourne ile görüldüğü iki fotoğraf da verildi. 

Fotoğraf: Iconic Auctions

Cobain'in Nirvana ile 1993 'MTV Unplugged in New York' performansında kullandığı akustik gitarı da geçen sene Haziran 2020'de müzayedede rekor kırarak 6 milyon dolara satılmıştı. (DHA)

.