Kürsüye atlayarak hakime saldırmıştı: Zincir ve maskeyle duruşmaya çıktı

Şartlı tahliye talebini reddeden hakime saldıran Deobra Redden, bu sefer duruşma salonuna ayağında zincir ve yüzünü kaplayan bir maske ile getirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Nevada eyaletine bağlı Las Vegas kentinde hakime saldıran sanık Deobra Redden, yeniden duruşmaya çıktı. Mahkeme salonuna götürülen Redden'in ellerine koruyucu eldiven, yüzünü kaplayan bir maske ve ayaklarına zincir takıldığı görüldü.

Sıkı güvenlik önlemleri ile Hakim Mary Kay Holthus'in karşısına çıkan Redden, bu sefer de bir kişiye beyzbol sopası ile saldırdığı gerekçesiyle yargılandı. Redden'in kamuoyuna yansıyan görüntüleri, Anthony Hopkins'in 'Kuzuların Sessizliği' filminde canlandırdığı 'Hannibal Lecter' karakterini akıllara getirdi. 

Geçtiğimiz günlerde duruşma salonunda gerçekleşen saldırının görüntüleri sosyal medyada viral olmuştu. Hakimin şartlı tahliye talebini reddetmesi üzerine Redden'ın, kürsüye atlayarak Mary Kay Holthus'a saldırmıştı.

Las Vegas Review Journal'ın haberine göre, 3 sabıkası bulunan Redden, 2023'te bir kişiyi darbettiği suçlamasıyla yargılanmaya başlamıştı. Mahkeme sürecinde akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi talebiyle ilgili birimlere yönlendirilen sanık Redden'ın, cezai ehliyetinin tam olduğuna karar verilmişti. Daha sonra sanık Deobra Redden, Kasım 2023'te suçunu itiraf etmişti. (DIŞ HABERLER)