Kursu biten HDP’lilere Kürtçe dil sertifikaları verildi

Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği’nce (MED-DER) düzenlenen Kürtçe dil kurslarından mezun olan HDP milletvekillerine ve parti yöneticilerine sertifikaları verildi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği (MED-DER) tarafından gerçekleştirilen Kürtçe dil kurslarından mezun olan HDP yöneticilerine, milletvekillerine ve parti çalışanlarına sertifikaları verildi.

HDP Genel Merkezi’nde düzenlenen sertifika törenine Grup Başkanvekili Meral Danış Bektaş ve parti yöneticileri katılırken, kursta başarılı bulunan kursiyerler sertifikalarını aldı. Sertifikaları verilenler arasında HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ve HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca gibi çok sayıda milletvekili yer aldı.

'KÜRT DİLİ VE KÜLTÜRÜ ASİMİLASYON ALTINDA'

MED-DER öğretmeni Şilan Elmas, uzun zamandır Kürtlere yönelik saldırılar olduğuna dikkat çekti, “Bu saldırılar karşısında eşsiz bir direniş sergileniyor. Tüm uluslar kendi diliyle eğitim alırken, yüzyıllardır Kürtlerin dili ve kültürü asimilasyon politikaları altında. CHP, bu duruma bir çözüm üretmek istiyorsa öncelikle belediyeleri bulunan yerlerde Kürtçe tabelalar assınlar. Ülkeye demokrasi getireceğini söyleyenler öncelikle Kürtlerin dilini ve kültürünü tanısın” dedi.

beştaş
Sertifika törenine Meral Danış Beştaş da katıldı.

 

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş da 25 milyon Kürt’ün yaşadığı Türkiye’de Kürtçe konuşmanın yasak olduğunu söyledi. Beştaş, “Her zaman Kürtçeye ilişkin yasaklamalarla karşılaşıyoruz. Dilimizi savunmalı, korumalı ve sahip çıkmalıyız. Eğitim alan her bir arkadaşı kutluyorum” dedi. (DUVAR)