Kuntz: Son dakika penaltısıyla kazanıyorsanız 'tamamen hak edilmiş bir galibiyet' diyemeyiz

Kuntz: Bir maçı son dakika penaltısıyla kazanıyorsanız, bunu tamamen hak edilmiş bir galibiyet olarak söyleyemeyiz, biraz da şansın yardımıyla kazanılmış bir galibiyet olarak görebiliriz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- A Milli Futbol Takımı 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu sekizinci maçında deplasmanda Letonya'yı 2-1 mağlup etti.

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan A Milli Takımın teknik direktörü Stefan Kuntz, maç sırasında her şeyin iyi geçtiğini söyleyemeyeceklerini ancak geliştirmeleri gereken yönler olduğunu gördüklerini belirtti.

Takımla son günlerde yaptıkları çalışmaların ardından bir şeylerin geliştiğini görmenin mümkün olduğunu vurgulayan Kuntz, "Büyüyen bir takım ruhunun var olduğunu söylemek mümkün. Maçın devre arasında küçük şeyleri değiştirdik. 1-0’dan sonra yine taktiksel değişikliklere gittik. Letonya golü attıktan 1 saniye sonra bile oyuncularımın asla boynunu büktüğünü görmedik. Bu beni çok mutlu etti, galibiyete inandılar" diye konuştu.

Alman teknik adam, Letonyalı bir gazetecinin, "Maçı kazanmayı hakettiniz mi?” sorusunu şöyle cevapladı: “Letonya’nın etkili kafa vuruşlarıyla, uzun boylu oyuncularıyla etkili olmaya çalışacağını bekliyorduk. Letonya tam da beklediğimiz gibi oynadı. Türkiye olarak geçmişte burada kornerleri savunmakta zorlandığımız maçlar oldu, bugün fena değildik. Çok fazla duran top vermemeliyiz dedik. Bir maçı son dakika penaltısıyla kazanıyorsanız, bunu tamamen hak edilmiş bir galibiyet olarak söyleyemeyiz, biraz da şansın yardımıyla kazanılmış bir galibiyet olarak görebiliriz.” (AA)