Kumbaroğlu eski projeleri 'Boğaziçi artık bilim üretiyor' diye sundu

Melih Bulu'nun yardımcısı Gürkan Kumbaroğlu'nun 'Boğaziçi artık bilim üretiyor' başlığıyla yapılan haberleri paylaşması tepki çekti. Haberlerde 2020 yılı ve öncesi başlamış projeler yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan Melih Bulu'nun bulduğu üç rektör yardımcısından biri olan Gürkan Kumbaroğlu, 2017 - 2020 arasında başlatılan projelerden bahsedilen ancak 'Boğaziçi artık bilim üretiyor' başlığıyla yapılan haberleri paylaştı. 

Kocaeli’nde yayın yapan Marmara adlı yerel gazete ve Yeni Akit gazetesi, Anadolu Ajansı'nın 'Boğaziçi Üniversitesi AB destekli projelerine yenilerini eklemeyi hedefliyor' başlıklı haberi ile Kumburoğlu'nun açıklamalarını 'Boğaziçi artık bilim üretiyor' başlığıyla haber yaptı. Kumbaroğlu bu haberi alıntılayarak 27 Mart'ta Twitter hesabından "Artık #bilim @UniBogazici etiketleriyle paylaştı. Kumbaroğlu haberi hesabında sabitledi.

 

Haberde, “Türkiye’nin gündemini bugüne kadar hep ideolojik tartışmalarla meşgul eden Boğaziçi Üniversitesi, Melih Bulu‘nun rektörlüğe gelmesiyle birlikte bilime yöneldi. Üniversitede yapılan Ar-Ge çalışmaları raflardan birer birer inmeye başladı” ifadeleri kullanıldı. Linkedn hesabına da haberi koyan Kumburoğlu 28 Mart ve 1 Nisan'da ise Twitter hesabından aynı yöndeki haberlerin yer aldığı kupürleri paylaştı.

'ARTIK' İFADESİ GERÇEĞİ YANSITMIYOR

 

 

Haberde, Kasım 2017 yılında kabul edilen, 23 Ocak 2018 tarihinde, Ankara’da zamanın T.C. Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanı Dr. Faruk Özlü ve zamanın AB Türkiye Büyükelçisi Christian Berger himayelerinde gerçekleştirilen imza töreninde, proje sahibi kuruluşlar olarak Boğaziçi Üniversitesi ve BÜN Teknopark’ı tarafından protokolleri imzalanan, birer rekabetçi sektörler projesi olan Yaşam Bilimleri KOBİ'lerinin Küresel Rekabetçiliğini Arttırmaya Yönelik Ar-Ge Destek Laboratuvarları projesi ile Biyoekonomi Odaklı Kalkınma için Entegre Biyorafineri Konsepti (INDEPENDENT) projelerinden bahsediliyor.

Haberde geçen projelerin 2020 yılında veya daha önce başlayan ve 2020 yılında yürütülen araştırma projeleri olduğunu belirten Boğaziçililer rektör yardımcısı Kumbaroğlu'na "Boğaziçi Üniversitesi’nin araştırma odaklı bir üniversite olarak yıllardır sürdürdüğü araştırmalar ve bilimsel çalışmalar yok sayılmıştır. Yeni Akit haberinde ve Kumbaroğlu'nun paylaşımında yer alan "artık" ifadesi gerçeği yansıtmamaktadır. Açıkça karalama amacı güden, kamuoyunda üniversiteye dair yanlış bir algı yaratmayı amaçlayan Yeni Akit haberinin atanmış rektör Melih Bulu'nun yardımcısı tarafından paylaşılmış olması Boğaziçi Üniversitesi'ndeki öğretim üyeleri tarafından tepkiyle karşılanmış, rektörlük kurulunun niyetinin bir kez daha sorgulanmasına yol açmıştır" diyerek tepki gösterdi. (HABER MERKEZİ)