Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yaz konserlerinde bağımsız grup ve sanatçılar yok

Kültür ve Turizm Bakanlığı 'vatandaşı sanatla buluşturma' konserleri yapacak. Bakanlık listesinde yalnızca devlet koroları yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hükümetin ‘kademeli normalleşme’ planı kapsamında eğlence ve sanat sektörünü devlet desteğinden mahrum bırakması birçok sanatçı tarafından eleştirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 'salgın kısıtlamaları sürecinde sanatsal etkinliklerden uzak kalan vatandaşları fiziksel ve sanal ortamda sanatla buluşturmak' amacıyla proje başlattı. Bu kapsamda 2021 Yaz Konserleri yapılacak. Konser programında bağımsız sanatçı ve toplulukların yer almaması dikkat çekti. 

DEVLET KOROLARI 130 KONSER VERECEK

Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında gerçekleşecek proje kapsamında koro, topluluk ve orkestralar, yaz ayları boyunca farklı şehirlerde, antik kentlerde ve müzelerde yaklaşık 130 konser verecek.

Programa göre, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), Devlet Çoksesli Korosu, Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu, Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu, İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Bursa Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, Diyarbakır Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Edirne Devlet Türk Müziği Topluluğu, Şanlıurfa Devlet Türk Halk Müziği Korosu ve Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu sanatseverlerle buluşacak.

İSMAİL DEDE EFENDİ ANILACAK

Proje çerçevesinde, İsmail Dede Efendi'nin vefatının 175'inci yılı anma programı kapsamında 9 Haziran'da Yenikapı Mevlevihanesi'nde Hüzzam Mevlevi Ayin-i Şerif-i gerçekleştirilecek.

Portekiz 2021 Avrupa Birliği Başkanlığı münasebetiyle Portekiz'in Ankara Büyükelçiliği iş birliği ile dünyanın en tanınmış fado yıldızları ile antik kentlerde açık hava konserleri CSO eşliğinde 16 Haziran'da CSO Açık Hava Sahnesi'nde CSO Senfonik Fado etkinliği yapılacak.

Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosunca, CSO Mavi Konser Salonu'nda 22 Haziran'da, Türk dizi ve filmlerine konu olan en güzel şarkılar ve enstrümantal eserlerin solist sanatçılarca icraları ve Devlet Halk Dansları Topluluğu dansçılarının valsleriyle renklendireceği özel konser düzenlenecek.

CSO tarafından 1 Temmuz'da Trabzon Sümela Manastırı'nda etkinlik gerçekleştirilecek, aynı tarihte CSO Açık Hava Sahnesi'nde Devlet Çoksesli Korosunun sergileyeceği liedler performansı dijital ortamda sanatseverlerle buluşacak. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)